Merkelig triks frigjør lagringsplass på iPhone

Å leie en film er alt som skal til.

LEI AV ALL SLETTINGEN? Har du lite ledig lagringsplass på din iPhone, og må stadig slette apper og bilder for å få plass til nye? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LEI AV ALL SLETTINGEN? Har du lite ledig lagringsplass på din iPhone, og må stadig slette apper og bilder for å få plass til nye? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med at du aldri har ledig lagringsplass på din 16GB iPhone? Da kan et nytt triks triks være redningen.

En bruker på Reddit har nemlig oppdaget at det er mulig å frigjøre lagringsplass på en iPhone bare ved å prøve å leie en film på iTunes, skriver Mashable.

For en måned siden la Reddit-brukeren eavesdroppingyou inn innlegget som nå har begynt å spre seg på internett.

LES OGSÅ: Blir iPhone raskere ved at du tømmer arbeidsminnet?

Slik går du frem

 1. Aller først sjekk hvor mye ledig lagringsplass du har tilgjengelig på din iPhone ved å gå til Innstillinger > Generelt > Lagring og iCloud-bruk.
 2. FULLT: Prøver du å leie en film som tar opp større plass enn du har ledig på iPhonen din, vil du få opp denne feilmeldingen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  FULLT: Prøver du å leie en film som tar opp større plass enn du har ledig på iPhonen din, vil du få opp denne feilmeldingen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

 3. Åpne iTunes Store-appen og søk en film som tar opp mer plass enn du har ledig på telefonen din.

  For eksempel er Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring på 6,53GB, mens War and Peace er på 8,51GB.

 4. Trykk deretter på knappen for å leie filmen.

  OBS! Pass på at du trykker på leie-knappen og ikke kjøp-knappen. Trykker du på kjøp-knappen, vil Apple belaste deg for en kjøpefilm. Trykker du på leie-knappen når du ikke har ledig nok plass, blir du ikke belastet noe som helst.

 5. I løpet av kort tid vil du få opp en dialogboks som varsler deg om at filmen ikke kan lastes ned fordi du ikke har nok ledig plass. Her kan du enten trykke på OK eller Innstillinger.
 6. Trykk på Innstillinger.
 7. Sjekk så lagringsplassen under menyvalget Lagring og iCloud-bruk igjen. Dersom trikset fungerte, vil du se at den ledige lagringsplassen på din iPhone har økt.
Vi prøvde ut filmleie-trikset selv. Se resultatet i videoen under:

Wow! Dette funker faktisk. 󾍁󾮞Kjenner du en iPhone-bruker som alltid klager over lite lagringsplass?Les om metoden her:http://www.dinside.no/936330/merkelig-triks-frigjor-lagringsplass

Posted by DinSide.no on 4. april 2016

LES OGSÅ: Apple fikser lenkefeilen i iOS 9.3

Fra 400 til 1,3 GB

Vi testet med en iPhone 5S med kun drøye 400MB ledig, og endte først opp med 1,2GB tilgjengelig.

HJALP DET? Ja! Vi startet med 402MB ledig, men endte opp med 1,3GB. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HJALP DET? Ja! Vi startet med 402MB ledig, men endte opp med 1,3GB. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Det skal visstnok være mulig å prøve trikset flere ganger for å frigjøre enda mer plass. Etter tre forsøk til endte vi til slutt opp med 1,3GB ledig plass.

Mashables journalist klarte å frigjøre hele 3GB plass.

Har du prøvd det også? Del gjerne ditt resultat i kommentarfeltet under artikkelen!

LES OGSÅ: Appen som gjør det enkelt å slette filer på iPhone

Hva gjør trikset?

Nøyaktig hvorfor trikset fungerer og hva som slettes, virker det ikke som om det er noen som vet helt sikkert.

Dersom du trykker på hjemknappen på iPhone idet du får opp den ovennevnte dialogboksen, skal det være mulig å se at telefonen driver opprydding i de ulike appene, ved at navnet på appen er erstattet med «Cleaning».

Ifølge Mashable betyr det mest sannsynlig at telefonen sletter en haug med ubrukt data som informasjonskapsler, cache-filer og historikk.

Kan det være en feil?

Boy Genius Report spekulerer i om det kan dreie seg om en feil i iOS 9, så det kan være at Apple fjerner muligheten i en kommende oppdatering.

Apple tilbyr nemlig ingen funksjon i iOS som lar deg gjøre slik opprydding med ett trykk selv. Men kanskje de burde det?

LES OGSÅ: Derfor burde du ikke kjøpe 16GB iPhone 6S

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer