Facebook lanserer egen Messenger-app for barn

Messenger Kids er for barn mellom seks og tolv år

Men foreldrene bestemmer hvem barna kan chatte med.

MESSENGER FOR BARN: I Facebooks nye meldingsapp for barn er det foreldrene som bestemmer hvem de kan chatte med og ikke. Foto: Facebook
MESSENGER FOR BARN: I Facebooks nye meldingsapp for barn er det foreldrene som bestemmer hvem de kan chatte med og ikke. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook og andre sosiale medier har 13 års aldersgrense, men barn yngre enn det får ofte tilgang til disse tjenestene allikevel, både med og uten foreldrenes godkjenning.

Barn i dag har dessuten en rekke andre måter å kommunisere med andre via mobil og nettbrett på, selv om de skulle mangle et eget telefonnummer.

For å møte dette voksende behovet, lanserer Facebook nå en egen Messenger-app myntet på de yngre barna, mellom 6 og 12 år.

Messenger Kids, som appen heter, frontes som en trygg måte for barn å kommunisere med foreldre og venner, ifølge Recode.

Foreldrekontroll

Appen skiller seg fra vanlig Messenger på flere måter. For det første er den reklamefri.

For det andre kan ikke et barn selv opprette en konto på Messenger Kids. Foreldre må logge inn med sin konto, og så opprette en bruker til barnet. Denne brukeren vil ikke være søkbar for andre Facebook-brukere.

For det tredje er det ikke være mulig for barn å legge til kontakter selv uten foreldrenes godkjenning.

Dersom et barn ønsker å chatte med en venn, må foreldrene til begge barna være venner på Facebook og så må begge godkjenne at barna legges hverandre til som kontakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer