Windows 10 Mobile

Microsoft avslutter støtten for Windows på mobil

Har du en Lumia-telefon? Da er det på tide å bytte til iPhone eller Android.

SLUTT PÅ OPPDATERINGER: Microsoft avslutter støtten for Windows 10 Mobile. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SLUTT PÅ OPPDATERINGER: Microsoft avslutter støtten for Windows 10 Mobile. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Nå er omsider slutt for Microsofts Windows 10 Mobile-satsing. 10. desember avsluttet selskapet støtte for operativsystemet, som betyr slutten for oppdateringer til telefonene.

Microsoft anbefaler nå brukerne om å bytte til mobiltelefoner med andre operativsystem, slik at de ikke fortsetter å bruke enheter som etter hvert risikerer å bli utrygge på grunn av mangelen på sikkerhetsoppdateringer.

Skilte seg ut

Windows på smarttelefoner maktet aldri å bli et attraktivt alternativ til Android og iOS, på tross av at Microsoft var desidert først ute på markedet med et operativsystem for smarttelefoner.

Spesielt Apples lansering av den revolusjonerende iPhone i 2007, fikk Microsoft til å gire opp mobilsatsingen.

Først i 2009 med Windows Mobile 6.5, som skulle gjøre overgangen fra Windows Mobile 6.1 til neste versjon litt smidigere, og som ble etterfulgt av Windows Phone 7 – med et flunkende nytt brukergrensesnitt – i 2010.

Senere kom både Windows Phone 8 og 8.1, samt Windows 10 Mobile, som heller ikke ble noen suksesser.

Årsaken ligger i hovedsak i mangel på interesse fra utviklere, og dermed et magert apputvalg sammenliknet med hva iOS og Android kan tilby, på grunn av lav markedsandel.

Mangelen på apper førte samtidig til at forbrukerne heller valgte iPhone eller Android. En ond sirkel Microsoft aldri kom seg ut av.

På tide å bytte

For å unngå å bruke en potensielt utrygg mobiltelefon, anbefales det at Windows 10 Mobile-brukerne oppgraderer til smarttelefoner med iOS eller Android.

Hvis du er Windows Mobile-bruker som i hovedsak benytter plattformen på grunn av Microsofts tjenester, bør overgangen uansett gå smidig. Office, Skype, OneDrive, Outlook, til og med nettleseren Edge og en rekke andre Microsoft-apper, er tilgjengelig på de «konkurrerende »plattformene.

Microsoft har også utviklet en egen «launcher »for Android, kalt Microsoft Launcher.

PS. Neste år kommer det faktisk en ny smarttelefon fra Microsoft. Nemlig Surface Duo, som er en foldbar mobil med Android om bord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer