Microsoft Band lansert

Fungerer også med Android- og iOS-produkter.

MÅLER PULSEN: Microsoft Band måler pulsen 24 timer i døgnet. Foto: MICROSOFT
MÅLER PULSEN: Microsoft Band måler pulsen 24 timer i døgnet. Foto: MICROSOFT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for helseduppedingser er stadig voksende. Allerede i 2008 skrev vi om den første Fitbit-enheten, og apropos det, har selskapet nettopp lansert tre nye armbånd, som vi skal ta en nærmere titt på i neste uke på Dinside.

I dag er et imidlertid Microsoft som står på agendaen. De har lansert Microsoft Band; selskapets første treningsarmbånd.

Og mens flere konkurrenter lager produktene kompatible med øvrige produkter fra samme produsent, har Microsoft valgt å støtte både Android, iOS og Windows Phone på sitt nye produkt.

TRE STØRRELSER: Avhengig av tykkelsen på håndleddet ditt, kommer Microsoft Band i tre størrelser.
TRE STØRRELSER: Avhengig av tykkelsen på håndleddet ditt, kommer Microsoft Band i tre størrelser. Vis mer


Pulsmåling 24 timer i døgnet

Armbåndet fra Microsoft måler pulsen kontinuerlig gjennom hele døgnet og bør derfor kunne være i stand til å gi en ganske nøyaktig oversikt over kaloriforbruk. Den teller dessuten skritt og har innebygd GPS slik at du kan legge ut på joggetur uten å ha med telefonen.

Microsoft Band måler også søvnkvaliteten og byr i tillegg på guidede treningssesjoner tilpasset hver enkelt bruker.

Releavante tester:
Fitbit Flex
Sony Smartband
Samsung Gear Fit

Forlengelse av telefonen

Som seg hør og bør i 2014, kommuniserer armbåndet også med telefonen din. Det gjør blant annet at du kan forhåndsvise epost, lese SMS-meldinger og sjekke kalenderen direkte på armbåndet.

I tillegg kan du se øvrige varsler fra telefonen direkte på armbåndet.

SE VARSLER: Microsoft Band kan vise varsler både fra Android-, iOS- og Windows Phone-telefoner.
SE VARSLER: Microsoft Band kan vise varsler både fra Android-, iOS- og Windows Phone-telefoner. Vis mer


For Windows Phone-brukere finnes dessuten Cortana; Microsofts stemmestyringsassistent, slik at du kan snakke til armbåndet for å lage notater, sette alarmer, legge inn avtaler og den slags.

Armbåndet har dessuten en UV-måler som kan måle hvor sterk sola er, på samme måte som den vi finner i Samsung Galaxy Note 4.

Dessuten har Microsoft et samarbeid med flere helseapp-aktører, som RunKeeper og MyFitnessPal, slik at data fra armbåndet kan brukes i disse appene.

TEST: De beste løpeappene

HELSE-APP: Data fra armbåndet kan vises i Microsoft Health, men det kan også brukes mot tredjeparter som MyFitnessPal og RunKeeper.
HELSE-APP: Data fra armbåndet kan vises i Microsoft Health, men det kan også brukes mot tredjeparter som MyFitnessPal og RunKeeper. Vis mer


To døgn batteri

Microsoft oppgir 48 timers batteritid ved «normal» bruk, men presiserer at GPS-funksjonaliteten vil trekke ekstra med strøm. Skjermen er 1,4 tommer stor med en oppløsning på 320x106 piksler, og enheten lades i en magnetisk krybbe (cirka halvannen time for 0-100-lading).

Dessuten er enheten støv- og vanntett, med IP67-sertifisering, som betyr at den skal kunne overleve én meter vanndybde i inntil 30 minutter. Likevel presiserer Microsoft at enheten ikke bør brukes i dusjen eller i forbindelse med svømming.

Les også: Problemet med smartklokker

Armbåndet kommer i tre utgaver, basert på høyden på håndleddet ditt (og ikke omkretsen). Størrelsene er 39, 41 og 49 millimeter. Samtlige utgaver koster 200 dollar i USA.

Vi har spurt Microsoft Norge om norsk pris og lansering, men vi har foreløpig ikke fått noe svar. Artikkelen oppdateres når vi hører noe.

Mer informasjon finner du hos Microsoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer