Microsoft «gir opp» Windows Phone

Det kommer neppe flere Lumia-modeller myntet på vanlige forbrukere.

SPIKEREN I KISTA? Selv om mange fikk tilbake troen på Microsoft under lanseringen av de nye Lumiaene i høst, viser salgstallene noe helt annet. Foto: Richard Drew / Ap / NTB Scanpix
SPIKEREN I KISTA? Selv om mange fikk tilbake troen på Microsoft under lanseringen av de nye Lumiaene i høst, viser salgstallene noe helt annet. Foto: Richard Drew / Ap / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows Phone ble aldri noen suksess for Microsoft. Mens operativsystemet kom som en frisk utfordrer til iOS og Android i 2010, har selskapet aldri klart å kapre de store markedsandelene.

Heller ikke da Windows 10 ble lansert for fullt for mobiltelefoner.

For i forrige kvartal ble det bunnotering. Ifølge analyselskapet Gartner var det bare 0,7 prosent av de solgte telefonene som kjørte Windows, og det bare måneder etter at selskapet lanserte to nye toppmodeller i Lumia 950 og 950 XL, som vi for øvrig kåret til det beste mobilkameraet rett før jul.

Tidigere i år hadde Microsoft også en kampanje i USA og Canada der man fikk med en 950 på kjøpet om man kjøpte en 950 XL, men det har tydeligvis vært til liten nytte.

1.850 mister jobben

For to år siden kjøpte Microsoft opp Nokia for over sju milliarder dollar. I fjor ble det kutt i mobilavdelingen med 7.800 stillinger, og nå melder The Verge at ytterligere 1.850 personer mister jobben.

Flesteparten kommer fra Microsofts mobilavdeling i Finland (tidligere Nokia), der 1.350 arbeidstakere nå må gå.

Slutt på Lumia?

De fleste tror nå at det var spikeren i kista for Windows Phone på forbrukermarkedet, og at Microsoft dermed ikke kommer til å lansere flere Lumia-telefoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer