Microsoft kutter 27 språk i Outlook-appen

To av dem snakkes av over 250 millioner personer verden rundt.

OUTLOOK: I slutten av juni i år vil du ikke lenger kunne se Outlook-appen for iOS i nynorsk språkdrakt. Foto: Microsoft
OUTLOOK: I slutten av juni i år vil du ikke lenger kunne se Outlook-appen for iOS i nynorsk språkdrakt. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

Er du en flittig bruker av Outlook-appen til iPhone og iPad? Da har vi muligens en litt dårlig nyhet. Microsoft har nemlig planer å kutte støtten for nynorsk språkdrakt i appen.

Nettstedet OnMsft melder at Microsoft skal kutte støtten for 27 språk, deriblant nynorsk, i Outlook for iOS. Bokmål vil fortsatt være støttet. I Microsoft 365 Admin Center forklarer selskapet at de gjør dette for å «opprettholde konsistens på tvers av Microsoft 365-apper for iOS».

Andre Microsoft 365-apper, som Office-pakken, støtter fra før av ikke nynorsk i iOS, men språket er til gjengjeld tilgjengelig i skrivebordsappene til Windows og i Office Online.

27 språk forsvinner

Overfor Dinside bekrefter en pressekontakt i Microsoft at 27 språk forsvinner fra Outlook-appen i slutten av juni. Hvis du bruker nynorsk i den aktuelle appen etter den tid, vil appen automatisk bytte språk til engelsk. Men du kan selvsagt endre til bokmål manuelt, hvis du foretrekker det.

«Outlook for iOS-appen avslutter støtte for visningsspråk for 27 språk i slutten av juni 2020. Beslutningen om å gjøre dette ble tatt for å skape konsistens på tvers av Microsoft 365-apper for iOS. I slutten av juni vil brukere som blir påvirket av denne endringen, måtte oppdatere visningsspråket. Hvis ingen endring blir gjort, vil Outlook for iOS som standard være engelsk», skriver selskapet i en e-post til Dinside.

Og legger til:

«Merk at endringen vil påvirke visningsspråket for Outlook for iOS-appen, men innholdsoppretting vil ikke bli påvirket slik at brukerne fortsatt vil kunne lese og skrive utkast på språk som for øyeblikket støttes av iOS-plattformen.

Store språk blir borte

I tillegg til nynorsk forsvinner også islandsk fra appen. Dette er ikke to veldig utbredte språk på verdensbasis, så da er det nok kanskje mer overraskende at språk som urdu og telugu ikke lenger vil støttes.

Kombinert tales urdu og telugu av over 250 millioner personer, ifølge tall fra Ethnologue.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer