Microsoft og Nokia med nye smarttelefon-systemer

Betydelig oppgraderte systemer for mobiltelefoner fra de to gigantene.

Visepresident Joe Belfiore viste fram Windows Phone 7 for første gang i ettermiddag.
Visepresident Joe Belfiore viste fram Windows Phone 7 for første gang i ettermiddag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under mobilkongressen i Barcelona har nå både Nokia og Microsoft vist fram sine nye operativsystemer for smarttelefoner. Først ute var Nokia med sitt Symbian 3.0-system, som blir å finne på nye telefoner i tredje kvartal i år.

Det nye systemet skal være enklere og raskere enn tidligere versjoner, og inkonsekvent bruk av dobbelklikk og symboler skal endelig være en saga blott. Spesielt hastigheten har vært et ankepunkt mot Symbian 2.0, og en av grunnene til at det i mange kretser har blitt omtalt som utdatert i forhold til konkurrentene iPhone og Android.

Symbian 3.0 har dessuten fått bedre støtte for 2D- og 3D-aksellerasjon, og har fått integrert musikkbutikk. Det er også bedre Internett-funksjonalitet, støtte for multitouch, 4G-nettverk, HDMI-tilkobling og avspilling av HD-materiale. Det er også forventet at det vil komme mange flere funksjoner etter hvert, siden systemet er åpent, skriver vårt søstermagasin ITavisen.

Her kan du se det nye operativsystemet i bruk:

I tillegg til dette har det tidligere blitt kjent at Nokia og Intel sammen skal lage et nytt mobiloperativsystem, kalt Meego.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.