Microsoft Tag

Ta bilde med mobilen – kom rett til en nettside.

OFFLINE MØTER ONLINE: Microsofts nye konsept - strekkoder du kan knipse med mobiltelefonen.
OFFLINE MØTER ONLINE: Microsofts nye konsept - strekkoder du kan knipse med mobiltelefonen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2-dimensjonale strekkoder er for så vidt ingenting nytt, og spesielt i Japan har dette lenge vært populært.

Konseptet går ut på at man kan lage spesielle strekkoder som kan leses av med en mobiltelefon, og som tar deg direkte til en URL; det være seg en vanlig nettside, et album i iTunes Music Store, en YouTube-film eller lignende.

Her til lands har det foreløpig vært få av dem - det eneste undertegnede har bitt seg merke i, er reklameplakater for Fanta rundt om i Oslo.

Microsoft med egne strekkoder

Muligens får dette konseptet et løft nå som også Microsoft blir med. Deres konsept, Microsoft Tag, er nettopp kommet i betastadiet, der alle kan prøve både å lage og scanne "strekkoder".

Til høyre har jeg laget en tag som tar deg til mitt elektroniske visittkort hos Retaggr dersom du knipser et bilde av det med mobiltelefonen; vel å merke dersom du gjør det gjennom et egnet program.

Les også: 10 mobil-egenskaper vi savner

Programmet finnes for de aller fleste telefoner (Microsoft har listen), og alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren på telefonen din til http://gettag.mobi. Nettsiden oppdager hvilken telefon du har, og lar deg laste ned riktig versjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.