TEST: Asus Zenfone 8

Mindre enn de fleste

Synes du mobiltelefonene har vokst for mye de siste åra? Asus frir til dem som foretrekker det kompakt.

LITEN: Med 5,9 tommers skjerm og lave bredde/høydemål frir Asus til dem som synes toppmodellene har blitt for store. Foto: Pål Joakim Pollen
LITEN: Med 5,9 tommers skjerm og lave bredde/høydemål frir Asus til dem som synes toppmodellene har blitt for store. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Markedet renner ikke akkurat over av toppmodeller med kompakt formfaktor, men Asus' nye toppmodell, Zenfone 8, er blant de hederlige unntakene.

Med en 5,9 tommers skjerm, høyde under 15 centimeter (14,8) og bredde under 7 centimeter (6,85) er Zenfone 8 nemlig blant de aller mest kompakte toppmodellene. Allikevel har Asus-telefonen den kjappeste Snapdragon-prosessoren (888) og et batteri med 4000 mAh kapasitet innabords.

Ja, jommen har de ikke klart å få plass til en 3,5 mm-utgang også.

Flott skjerm

Den 5,9 tommer store skjermen er laget av Samsung og er av Amoled E4-typen. Skjermoppfriskningsraten er på 120 Hz, som sikrer et svært flytende og fint bilde, og den kan justeres helt ned til 1 Hz dersom aktiviteten på telefonen tillater det.

Som med Amoled-skjermer flest betyr det også at du får et dypt sortnivå, gode farger og god innsynsvinkel, og maksimal lysstyrke er på meget gode 1100 nits. Med 800 nits i sollys blir det uproblematisk å se skjermen på varme sommerdager. Skjermen er for øvrig HDR10+-kompatibel, og oppløsningen er på 2400x1080 piksler (445 ppi).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer