OnePlus 7T lansert

Mindre, raskere og billigere

Forgjengeren ga veldig mye for pengene.

PEN: Nye OnePlus 7T har et pent design. Den ser ut som den er av metall, men er egentlig av glass. Foto: OnePlus
PEN: Nye OnePlus 7T har et pent design. Den ser ut som den er av metall, men er egentlig av glass. Foto: OnePlus Vis mer
Publisert

Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus er ikke så godt kjent her til lands, men har imponert oss de siste årene med sine toppspesifiserte mobiler til hyggelige priser.

OnePlus 7 Pro har vært en av våre absolutte favorittelefoner i år, særlig på grunn av ekstremt god opplevd ytelse.

Nå har OnePlus lansert en ny T-modell, OnePlus 7T. Den plasserer seg i et lavere prissjikte enn 7 Pro, noe som kan gjøre den til et svært bra kjøp.

En godt spesifisert 7 Pro ligger nemlig på rundt 7500 kroner, altså ganske nøyaktig halve prisen av en ny iPhone 11 Pro Max med samme mengde lagringsplass (256 GB).

Superrask skjerm

Så hva gjør OnePlus 7T så interessant? På papiret kan den skilte med spesifikasjoner som en dyr toppmodell.

Den kommer med den samme OLED-skjermen med 90 hertz oppfriksningsrate som i OnePlus 7 Pro, som ifølge vår anmelder gjør at den parkerer til og med iPhone på flyt (og Apples mobiler har alltid vært best i klassen her).

OnePlus 7T har en litt mindre skjerm enn 7 Pro; 6,55 tommer mot 6,67 tommer - men å kalle skjermen liten vil nok uansett være å ta i.

Vi synes OnePlus 7 Pro var en ganske stor og tung telefon, så det gjør definitivt ikke noe at 7T har krympet litt i forhold. Den er også litt lettere.

Trippelkamera

7T kommer også med et trippelkamera med et hovedkamera på 48 megapiksler, et ultravidvinkelkamera på 16 megapiksler og et telefotokamera på 8 megapiksler. Ifølge Android Authority skal det være samme kameraoppsett som på 7 Pro.

TRE KAMERAER: På baksiden av OnePlus 7T finner vi et trippelkamera-system. Foto: OnePlus
TRE KAMERAER: På baksiden av OnePlus 7T finner vi et trippelkamera-system. Foto: OnePlus Vis mer

Mobil.se skriver at man med de tre kameraene skal kunne ta makrobilder med en avstand så nærme som 2,5 centimeter. Det er også en nattmodus som drar nytte av alle tre kameraene.

Til forskjell fra 7 Pro har 7T funnet plass til frontkameraet i en lomme på toppen av skjermen, i stedet for at det spretter opp fra toppen. En svært velkommen endring, da disse popup-løsningen til nå ikke har vært spesielt praktiske i bruk. Frontkameraet er for øvrig på 16 megapiksler.

DISKRET LOMME: Frontkameraet på OnePlus 7T sitter i skjermen, men den såkalte busslomma er av den diskrete varianten. Foto: OnePlus
DISKRET LOMME: Frontkameraet på OnePlus 7T sitter i skjermen, men den såkalte busslomma er av den diskrete varianten. Foto: OnePlus Vis mer

Android 10

Ellers er OnePlus 7T utstyrt med en Snapdragon 855+-prosessor, 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lagringsplass. Den har for øvrig en fingeravtrykksleser innebygd i skjermen.

Den har ikke trådløs lading, men den har til gjengjeld OnePlus raske ladeteknologi Warp Charge, som skal lade mobilen til 70 prosent på en halvtime og til 100 prosent på bare 60 minutter, lover produsenten.

OnePlus 7T skal for øvrig være den første mobilen som leveres med Android 10 forhåndsinstallert.

Europeisk lansering

OnePlus 7T er foreløpig bare lansert i India, men den 10. oktober har selskapet invitert til en europeisk lansering i London. Da får vi vite mer om lanseringsdato og priser i Norge.

Amerikansk pris ser ut til å ligge på 599 dollar, cirka 5400 kroner - så det blir spennende å se hva endelig norsk pris blir. Tør vi håpe på 6000 blank?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer