Minecraft Earth legges ned

Lansert i en nærmest umulig tid.

SLUTT: 30. juni stenges Minecraft Earth. Foto: Mojang/YouTube
SLUTT: 30. juni stenges Minecraft Earth. Foto: Mojang/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden gikk bananas da Pokémon Go ble lansert i 2016 - aldri hadde vel noen trodd at et mobilspill kunne få så mange til å gå flere kilometer hver dag.

I fjor lanserte Microsoft og Mojang en slags konkurrent - Minecraft Earth, som også benyttet seg av AR-teknologi noe tilsvarende Pokémon-spillet, men der man i stedet for å jakte på små monstre heller skulle bygge virtuelle strukturer i den virkelige verden.

Dårlig timing

Men midt i en pandemi var det særs dårlig timing. Som skaperne sier selv på sine nettsider: Minecraft Earth ble designet med tanke på fri bevegelse og samarbeid med andre - to ting som har blitt nærmest umulig i den globale situasjonen vi er i.

Dermed har man vært nødt til å ta den vanskelige avgjørelsen om å avslutte Minecraft Earth. 30. juni år stenges spillet, og det blir ikke lenger mulig verken å spille eller laste det ned.

Siste oppdatering

I en siste oppdatering, som kom i går, har skaperne fjernet muligheten for å bruke ekte penger, gjort det enklere å få rubys (spillets valuta), senket tiden det tar å tilvirke nye ting og lagt inn alt innhold som var planlagt lansert lenger fram i tid - rett og slett gjort spillet lettere å spille, altså.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.