Minecraft Earth legges ned

Lansert i en nærmest umulig tid.

SLUTT: 30. juni stenges Minecraft Earth. Foto: Mojang/YouTube
SLUTT: 30. juni stenges Minecraft Earth. Foto: Mojang/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden gikk bananas da Pokémon Go ble lansert i 2016 - aldri hadde vel noen trodd at et mobilspill kunne få så mange til å gå flere kilometer hver dag.

I fjor lanserte Microsoft og Mojang en slags konkurrent - Minecraft Earth, som også benyttet seg av AR-teknologi noe tilsvarende Pokémon-spillet, men der man i stedet for å jakte på små monstre heller skulle bygge virtuelle strukturer i den virkelige verden.

Dårlig timing

Men midt i en pandemi var det særs dårlig timing. Som skaperne sier selv på sine nettsider: Minecraft Earth ble designet med tanke på fri bevegelse og samarbeid med andre - to ting som har blitt nærmest umulig i den globale situasjonen vi er i.

Dermed har man vært nødt til å ta den vanskelige avgjørelsen om å avslutte Minecraft Earth. 30. juni år stenges spillet, og det blir ikke lenger mulig verken å spille eller laste det ned.

Siste oppdatering

I en siste oppdatering, som kom i går, har skaperne fjernet muligheten for å bruke ekte penger, gjort det enklere å få rubys (spillets valuta), senket tiden det tar å tilvirke nye ting og lagt inn alt innhold som var planlagt lansert lenger fram i tid - rett og slett gjort spillet lettere å spille, altså.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer