Minuum – det lille tastaturet

Slutt på at «halve skjermen» opptas av tastaturet?

På én linje: Minuum-skaperne har tenkt nytt hva gjelder skjermtastatur.
På én linje: Minuum-skaperne har tenkt nytt hva gjelder skjermtastatur. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Android har det etter hvert kommet drøssevis av tastaturløsninger som på ulike måter prøver å hjelpe deg til å skrive raskere, tilbyr ny funksjonalitet eller bare ser stilige ut. Blant våre favoritter er Swiftkey og Swype.

Tar liten plass

Vi gleder oss imidlertid til å prøve Minuum. Som du ser på bildet over, tar dette tastaturet nemlig svært liten plass på skjermen fordi alle bokstavene er satt på én linje. På samme måte som mange andre tastaturer har Minuum også «intelligens» som gjør at det er i stand til å gjette hva du skriver selv om du skulle bomme litt på tastene.

Spesialtegn er også tilgjengelig ved å holde fingeren nede på en knapp og så velge fra feltet som ekspanderes.

Minuum kan også brukes på nettbrett.
Minuum kan også brukes på nettbrett. Vis mer


Bruk andre enheter

Interessant er det også å se at utviklerne i Whirlscape har tenkt et skritt lenger, der tastaturet også vil bli kompatibelt med eksterne enheter. Siden alle knappene ligger på én linje, er det veldig lett å lage ekstrautstyr som kan brukes til å skrive med, og skaperne ser derfor for seg at dette kan gå hånd i hånd med «wearable computing», f.eks. et jakkeerme med et felt som kan brukes til å skrive på selv med hansker på.

Les også: Noen dråper på skjermen, og så kan du skrive med hansker

Her ser du en video som viser noen av mulighetene:


Whirlscape startet Minuum som et prosjekt på crowdfunding-tjenesten Indiegogo der målet var å få inn $10.000, men allerede med fire uker igjen av finansieringen, er totalebeløpet oppe i over $50.000. Passerer de $60.000 vil de også lage et såkalt «wearable development kit» som vil la tredjepartsutviklere lage eksterne løsninger som kan kommunisere med tastaturet.

For å støtte prosjektet må du minimum betale $5, som da også sikrer deg plass på listen når tastaturet lanseres i betaversjon i juni (etter planen, i hvert fall).

Lenker:
Offisiell hjemmeside
Indiegogo-side

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer