Mistet en AirPod?

Mister du en Apple-ørepropp, er det enkelt å få en ny

Men spesielt billig er det ikke.

LITEN OG LETT: Å miste? Det kan fort skje, men i så fall kan Apple hjelpe deg. Foto: Pål Joakim Pollen
LITEN OG LETT: Å miste? Det kan fort skje, men i så fall kan Apple hjelpe deg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Om det er ryktene om at nye AirPods er nært forestående, eller bare ren og skjær uflaks, vet jeg ikke - men for en uke siden skjedde det jeg har fryktet siden jeg ble anskaffet Apples trådløse ørepropper for drøyt to år siden: en av AirPodsene mine forsvant.

Jeg har rotet dem bort mange ganger, men de har alltid dukket opp igjen. Som regel har jeg ved hjelp av Finn iPhone-appen klart å se at de ligger et eller annet sted hjemme hos meg selv. Men ikke denne gangen.

Så hva gjør man når man er så uheldig og mister én AirPod? Det er jo ikke så fristende å bruke 1.700 kroner på et par nye.

Snart kommer dessuten andre generasjon, så det er jo elendig timing sånn sett (eller var det en konspirasjon, som at iPhonen tilfeldigvis går i stykker rett før det skal lanseres en ny?).

Det viser seg imidlertid at Apple allerede har tenkt på dette, og på deres support-sider kunne jeg lese at det er mulig å bestille en erstatning. Gode nyheter!

Mister du en Apple-ørepropp, er det enkelt å få en ny

Slik erstatter du en AirPod

Så da klikket jeg meg videre til siden for å bestille erstatningen. Her fikk jeg to alternativer, jeg kunne velge om jeg ville snakke med Apple-kundestøtte eller om jeg ville levere inn produktet til reparasjon.

Jeg valgte det første, oppga telefonnummeret mitt og i løpet av bare noen få sekunder ble jeg oppringt av Apples supporttelefon, hvor jeg fikk snakke med en som skulle hjelpe meg å bestille en ny AirPod.

Jeg regnet ikke med at det skulle gå så kjapt, så hvis du må gjennom samme prosess, bør du på forhånd ha skrevet ned serienummeret på AirPodsene dine. Det finner du inne i lokket på etuiet (hvis det er etuiet du har mistet, må du kanskje finne frem originalesken det kom i).

Jeg fikk nemlig beskjed om å lese opp dette fonetisk, og siden jeg er relativt svaksynt (og elendig på synstester), så jeg omtrent ikke hva det stod. Da jeg i tillegg klarte å aktivere den AirPoden jeg ikke har mistet underveis i samtalen, og lyden deretter forsvant over i øreproppen, ble det et ganske mislykket forsøk på å få lest opp serienummeret mitt. Det gikk imidlertid til slutt, og etter å ha registrert hvilken ørepropp jeg hadde mistet (den venstre), la kundeservice inn bestilling på en ny 🥳

700 kroner for en ny ørepropp

Da fikk jeg tilsendt en e-post med lenke til betaling for den nye AirPoden. Og hold dere fast, prisen ble på hele 800 kroner.

Mister du en Apple-ørepropp, er det enkelt å få en ny

Apple tar 700 kroner for å erstatte en mistet ørepropp eller et etui, og så kommer det frakt på 100 kroner i tillegg. Til den prisen kunne jeg kjøpt to par kablede EarPods, men har du først blitt vant til å leve trådløst, er det vanskelig å gå tilbake til kabler igjen.

Nå må jeg vel skaffe meg denne stroppen som skal sørge for at jeg «aldri» vil miste mine AirPods igjen.

Har du mistet en AirPods eller et ladeeuti? Sjekk ut Apples nettsider for mer informasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer