Hvordan finne Airpods

Mistet Airpods? Snart blir det lettere å finne dem

Når iOS 15 kommer, får Airpods en etterlengtet oppdatering.

BLIR BEDRE: Når iOS 15 kommer blir mulighetene langt bedre for å finne mistede Airpods Pro. Foto: Shutterstock / NTB
BLIR BEDRE: Når iOS 15 kommer blir mulighetene langt bedre for å finne mistede Airpods Pro. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Dersom du ikke kan finne Airpodsene dine, finnes det muligheter for å finne dem igjen.

Om de er innenfor Bluetooth-rekkevidde fra telefonen din og ikke ligger i etuiet, kan du få dem til å pipe, som typisk kan være nyttig om de har glidd ned mellom sofaputene.

Har du mistet dem på farten, kan du bruke Hvor er?-appen der du kanskje får opp posisjonen der de sist hadde kontakt med telefonen din.

Apples Hvor er?-tjeneste blir oppgradert i iOS 15 slik at du kan finne enkelte Airpods-modeller enklere. Foto: Apple
Apples Hvor er?-tjeneste blir oppgradert i iOS 15 slik at du kan finne enkelte Airpods-modeller enklere. Foto: Apple Vis mer

Men – Apple opplyser på sine hjelpesider at du ikke får sett posisjonen deres dersom de ligger i etuiet.

Og det gjør de vel som regel når du glemmer dem igjen?

Bedre med iOS 15

iOS 15 forventes lansert i nær fremtid og kommer som regel hånd i hånd med nye iPhone-modeller. Altså vil vi anta at det blir mulig å installere den nye iOS-versjonen på eksisterende enheter i løpet av måneden.

En av nyhetene denne gangen, som ble annonsert på Apples utviklermesse tidligere i sommer, er at man med iOS 15 får bedre muligheter til å finne Airpods (Airpods Pro og Airpods Max) dersom man har mistet dem.

I praksis får nemlig disse enhetene innebygd funksjonalitet a la AirTags, der du ikke bare kan se hvor du sist hadde forbindelse med dem på et kart, men der du også kan flagge dem som mistet, slik at Apples Find My-nettverk kan finne dem igjen for deg.

I praksis betyr det at de vil dukke opp på kartet ditt så fort en annen iPhone-eier er i nærheten av dem. Da kan du dra til det angitte stedet og enten få dem til å pipe (selv om de ligger i etuiet) eller bruke telefonen for å navigere til dem der du ser avstand og retning på skjermen.

Det ser dessverre ikke ut til at den vanlige Airpods-versjonen får denne funksjonaliteten (kun Pro og Max), så det kan nok fort være en av funksjonene som kommer i den nye Airpods-utgaven, som mange tror blir lansert sammen med årets iPhone-modeller.

Varsel når du forlater dem

En kjekk nyhet for den glemsomme er også at du i iOS 15 får såkalte separasjonsvarsler hvis Airpods mister kontakt med telefonen, altså der du får varsel på telefonen om at du er i ferd med å forlate øreproppene.

Det kan spare deg for mye leting senere og gjelder også andre Hvor er?-kompatible enheter, som AirTags.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer