Sporet airpodsene:

Mistet på flyet - så kom sjokket

Flyselskapet beklaget at hun hadde mistet airpodsene. Så begynte hun å spore dem.

FORSVANT: Kvinnen mistet airpodsene sine på flyet. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet
FORSVANT: Kvinnen mistet airpodsene sine på flyet. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i år mistet Alisabeth Hayden, fra delstaten Washington i USA, airpodsene sine, skriver CNN og ABC News.

Den amerikanske kvinnen var på vei hjem etter en tur til Tokyo i Japan. Hun hadde besøkt mannen sin, som er i militæret. Under mellomlandingen oppdaget hun at airpodsene var borte.

Hun var sikker på at hun må ha mistet de dyre øreproppene på flyet, som mellomlandet i San Francisco.

Hayden tenkte raskt at de kunne være stjålet.

Glemte jakka på flyet

Da hun gikk av flyet på San Francisco International Airport, litt desorientert etter en ni timer lang flytur fra Tokyo – la hun denimjakka si på setet, bak i flyet.

- Jeg forsto at jeg hadde glemt jakka før jeg var ute flyet, så jeg spurte en kabinansatt om jeg kunne gå og hente den. Han sa nei, og at jeg var pålagt av føderal lov om å gå av flyet og stå ved siden av det og vente. Jeg var sliten, og sa at han skulle komme med den til meg, så jeg sa ok.

Han tok jakka med til henne - og hun gikk deretter om bord på sitt neste fly, til Seattle. På nabosetet satt det en forelder med et skrikende barn. Da tenkte hun å ta fram airpodsene. Det var bare ett problem.

Lommene, som hadde glidelås, var åpne og tomme. Både airpodsene og noen japanske Yen var vekk.

Lar du denne være igjen i håret når du skal ut å kjøre bil? Det vil du neppe gjøre igjen. Video: Embla Hjort-Larsen / Paisley.Rileyyy / TikTok. Vis mer

Beveget seg

Flyet hadde allerede tatt av til Seattle, men Hayden brukte wi-fi om bord for å spore øreproppene, ved å bruke «mistet»-appen på iPhonen hennes, som sporer Apple-enheter. Da så hun at de var i San Francisco.

Plutselig så hun at sporingsmerket beveget på seg.

- Jeg fulgte dem under hele flyturen fra San Francisco til Seattle, og tok skjermbilder jevnlig. Jeg bor en time fra Seattle, og da jeg kom hjem, tok jeg fortsatt skjermbilder, sier hun.

De sluttet til slutt å bevege seg ved en boligadresse i Bay Area i San Mateo, og ble der i tre dager.

Adressen tilhørte ansatt

Hayden sendte melding til flyselskapet, United Airlines, og flyplassen. Hun sendte også e-poster til hver eneste leder hun kunne finne som var ansatt ved flyplassen og flyselskapet.

- Jeg brukte alle mulige former for kommunikasjon, og fikk samme svar: «Jeg beklager at det skjedde med deg», sier hun.

I mellomtida markerte hun øreproppene som «mistet» på appen. Det gjør at alle som bruker dem vil høre en melding som forteller at de er hennes, og gi dem telefonnummeret hennes.

- Jeg mistet ikke mine airpods, jeg ble nektet å få jakka mi av en ansatt. Plutselig var de borte. Så jeg fikk en etterforsker i San Mateo-politiet til å undersøke adressen der airpodsene befant seg.

Politiet sporet opp en flyplassansatt til adressen - som jobber for et selskap som laster mat på fly.

Koblet iPhonen til airpodsene

Flyselskapet bekreftet overfor CNN at den ansatte jobber for en leverandør, og sa at saken håndteres av politiet.

Det la til i en uttalelse at «United Airlines holder våre leverandører til de høyeste standardene og vi jobber med lokale myndigheter i deres etterforskning av denne saken».

Hayden sier at airpodsene burde ha gått tomme for batteri i løpet av dagene hun prøvde å finne dem, da ikke var ladet før reisen hennes.

- Men jeg fikk stadig en varsling om at de hadde blitt funnet i «mistet»-appen, som betød at noen hadde koblet iPhonen sin til dem.

Disse hodetelefonene er av det spesielle slaget. Video: SafKan Health / Storyblocks. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Noen dager seinere ringte etterforskeren henne igjen for å si at den ansatte var avhørt. Han hadde nektet for å ha airpodsene hennes, før han ble vist sporingsskjermbildene ved adressen hans. Da sa han at han hadde fått dem av en kollega på flyplassen.

Saken blir nå håndtert av San Francisco Airport Police Department, som planlegger å sende saken til San Mateo-kontoret, bekrefter en talsperson for San Mateo County overfor CNN.

Tilbake: - Trampet på

IKKE BRUK DET: Kjøkkenpapir er absolutt praktisk å ha i hus, men bør ikke brukes på alt. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Etter tolv dager med jakt, fikk Hayden endelig airpodsene sine tilbake – selv om de ikke var i topp stand.

- Det ser ut som de har blitt trampet på. De ble pakket inn i et stykke bobleplast på størrelse med en dorull.

United Airlines bekrefter overfor CNN at de sender Hayden et beløp som tilsvarer et nytt par med airpods, og 5000 flypoeng hun kan reise gratis med som en kompensasjon.

Hayden håper hun er det siste tilfellet for en person som opplever stjeling som dette.

- Jeg er utholdende - men hva med de menneskene som ikke har tid, eller som gir opp?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer