Mistet telefon? Slik finner du den

De fleste moderne mobiltelefoner kan spores, låses og mer til – via PC-en.

Samsung er blant telefonprodusentene som har en egen sporingsløsning.
Samsung er blant telefonprodusentene som har en egen sporingsløsning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var siste dag før ferien, og DinSide-leser Benny hadde klartgjort iPaden sin med både tegnefilmer og barnespill før den lange flyturen dagen etter.

iPaden hadde han med seg i butikken han jobber i, og det skulle ikke ta mer enn ti minutter og et uoppmerksomt øyeblikk før noen hadde rappet den.

Heldigvis hadde en annen kunde sett at noen stjal nettbrettet, og kombinert med en vekter som var raskt på pletten og tjenesten Finn min iPhone, klarte Benny å bruke PC-en både til å låse nettbrettet, aktivere alarmen og se hvor den befant seg. Tyvene hadde sannsynligvis blitt skeptiske da alarmen gikk av, og vekteren kunne derfor plukke den opp rett utenfor kjøpesenteret.

Flyturen var reddet.

Les også: Slik sikrer du telefonen mot tyveri

Med finn min iPhone-appen kan du se på et kart hvor telefonen din befinner seg. Fra en annen telefon, altså.
Med finn min iPhone-appen kan du se på et kart hvor telefonen din befinner seg. Fra en annen telefon, altså. Vis mer

Lås og spor iPhone/iPad

Har du en iPhone eller iPad, kan du bruke Apples "Finn min iPhone"-tjeneste på samme måte. Løsningen lar deg både låse enheten, aktivere en alarm (kjekt også hvis du har forlagt telefonen) og sende en melding til den.

Finn min iPhone-tjenesten er bakt inn i iCloud, men må aktiveres om du ikke har gjort det ennå. Dette gjør du via innstillinger=>icloud. I tillegg må du aktivere stedstjenester, som gjøres direkte fra innstillinger-menyen.

Har du behov for å spore telefonen, logger du bare på iCloud med Apple-kontoen din. Derfra finner du ikonet "Find my iPhone" og så kan du spore enhetene dine på kart, låse/fjernslette (fjerner ALT!) eller få dem til å ringe. Har du ikke en PC tilgjengelig, men en kompis med iPhone, kan du bruke hans Find my iPhone-app (App store, gratis) for å utføre de samme handlingene.

Også tilgjengelig på Windows Phone 7

Alle Windows Phone 7-telefoner har tilsvarende tjeneste innebygd. For å spore, låse, slette eller ringe til den, logger du på med Windows Live-ID-en din på windowsphone.com. Der finner du det aktuelle valget under min telefon-siden:

Logger du på windowsphone.com, kan du spore telefonen din derfra.
Logger du på windowsphone.com, kan du spore telefonen din derfra. Vis mer

Les mer: Slik finner du mobilen med Windows Phone 7

Og på Android

Google har ikke denne funksjonen innbakt i operativsystemet slik de andre har, men enkelte produsenter byr også på tilsvarende løsninger.

Samsung har sin Dive-tjeneste, tilgjengelig fra samsungdive.com. For å bruke den, forutsettes det at du har opprettet en Samsung-konto (gjøres f.eks. i Samsung apps-applikasjonen på telefonen). Logger du på med de samme detaljene, kan du finne telefonen, låse den, sjekke samtaleloggen og mer til. Kjekt er det også at du kan fjernstyre viderekobling – har du for eksempel glemt telefonen hjemme, kan du viderekoble den til en kollegas telefon slik at du ikke går glipp av noen samtaler.

HTC har tilsvarende tjeneste i htcsense.com. Den fungerer noenlunde likt som Samsungs tjeneste og krever også at du oppretter en HTC-konto, som kan gjøres via HTC hub-appen på telefonen.

Så vidt oss bekjent er det ingen andre av Android-produsentene som har egne tjenester for dette, men korrigér oss gjerne i kommentarfeltet hvis vi tar feil.

Sporingsapper til Android

Skulle du ha en telefon uten slik funksjonalitet innebygd, finnes det tredjepartsløsninger som kan hjelpe deg. Her er noen forslag:

Kanskje ikke det peneste webdesignet vi har sett, men AndroidLost er en svært funksjonell og smart nettjeneste.
Kanskje ikke det peneste webdesignet vi har sett, men AndroidLost er en svært funksjonell og smart nettjeneste. Vis mer

Android Lost – En svært omfattende og god sikkerhetsløsning, som riktignok ikke ser ut som "a million dollars". Utvikleren unnskylder det med at han er en programmerer og ikke en webdesigner, men det er nå strengt tatt en viktigere egenskap når det gjelder apper av denne typen.

Du begynner med å starte appen på telefonen og deretter logge på med Google-kontoen din på Androidlost.com. Deretter finnes det et hav av muligheter – alt fra å spore telefonen ved å motta GPS-koordinatene på epost, til å vise falske feilmeldinger som tar bilde med frontkameraet når man trykker OK, eller sjekke siste anrop og SMS-er.

Lookout security and antivirus – en sikkerhetspakke til telefonen, blant annet med virusbeskyttelse og backup, men også muligheten for å finne en tapt telefon. Gratisversjonen lar deg både spore og få telefonen til å ringe, men for å kunne låse og fjernslette telefonen kreves en premium-konto som koster $30 pr år, og som i tillegg gir løsningen annet funksjonalitet. Denne kan imidlertid prøves før du eventuelt betaler.

PS! Lookout har også løsningen Plan B, som du kan fjerninstallere via webversjonen av Google Play-butikken, og som da vil sende telefonens posisjon til Gmail-adressen din automatisk.

Har du tips om andre tjenester til dette formålet? Bruk gjerne kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer