Mobil-historien på 2 1/2 minutt

Denne videoen setter utviklingen i perspektiv.

Mobil-historien på 2 1/2 minutt
Publisert
Sist oppdatert

For oss som har levd en stund føles det ikke som lenge siden mobiltelefoner bestod av en koffert i tillegg til selve håndsettet, og man snakket om at telefonen var liten og lett dersom den veide under 5 kg.

Vi snakker om det glade 80-tallet, den gangen man sendte lapper til potensielle kjærester, og avsluttet forhold face to face, og ikke via SMS.

Les også: Sony Ericsson med 12 MP mobiltelefon

Ikke for hvermansen

Mobiltelefoner den gang var ikke bare store og tunge, de var også ekstremt dyre i bruk. Derfor var det i hovedsak kun de viktigste forretningsfolkene (les: de største jappene) og utrykningskjøretøyer med diverse lysspill på taket som var utstyrt med denslags.

Men tidene forandrer seg, og fra midten av nittallet begynte mobilen å bli allemannseie, til i dag da det finnes langt flere mobiltelefoner enn mennesker her til lands.

Videoen under er en herlig kavalkade som i bilder og litt tekst forteller det meste om hvordan den mobile veien har blitt til gjennom de siste 25 år. God fornøyelse!

En annen side som også har en interessant gjennomgang av mobiltelefonens utvikling (men i bilder), er denne bloggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer