Mobil i julegave?

Mobiltelefon er en glimrende gave til jul, og det har kommet mange flotte modeller i løpet av året. Vi oppsummerer her de beste modellene fra året som er gått.

Publisert
Sist oppdatert
Mobil i julegave?
Mobil i julegave?


Vi elsker mobiltelefoner, og mobilprodusentene skjemmer oss bort med stadig nye modeller med enda flere spennende teknologier. Funksjoner som var revolusjonerende for et år siden er hverdagslige i dag, og nye og spennende ting er på vei.

Det finnes mange typer mobiler, fra de dyreste og mest profesjonelle, til de rimelige ungdomsmobilene. Her er en oversikt over årets modeller som imponerte oss mest.

Den beste profftelefonen

Det har kommet mange spennende high-tech mobiler i år. Og det er spesielt en modell vi falt for, ikke bare fordi den er helt fersk, men fordi den er så utrolig bra. Vi snakker selvsagt om P900 fra Sony Ericsson. Det er den beste kombinasjonen av mobiltelefon og avansert PDA som er å få tak i, og her er hva vi mener om den:

"Det hersker ingen tvil om at P900 er en fantastisk enhet, som fremdeles er noe av det mest komplette du får kjøpt, og i tillegg fikser mye av problemene som plaget P800. Den ser bedre ut, er lettere å bruke og har bedre funksjoner. Så hvis du ser etter en ny smartphone, er det nok P900 som er det aller beste valget."

Les vår test av P900 her.

For de med enda høyere krav - og tykkere lommebok, kan vi også anbefale Qtek 2020. Det er en komplett Windows Mobile-basert PDA med fullstendige telefonmuligheter. Den er svært dyr (9.000 kroner), men kan absolutt alt, har massevis av lagringsplass og utbygningsmuligheter.

"Samarbeidet mellom PDA- og mobiltelefon fungerer virkelig bra her. Det er imponerende hvor bra sammensydd de forskjellige funksjonene er, og vi liker at det ikke er blitt spart på muligheter. Qtek 2020 er både en topp PDA og meget godt utstyrt mobiltelefon. Du får virkelig det beste av to verdener her, og det er ikke mye maskinen mangler."

Les testen her.

Den beste motemobilen

Mobil i julegave?


For mange er det ikke de tekniske egenskapene som er avgjørende når de skal kjøpe en mobiltelefon, men utseende og stil. Det er én mobil som i det siste har utmerket seg med sitt utseende, men som også har solid funksjonalitet. Det er Samsung E700 vi snakker om her, en av de minste og stiligste klappmobilene som i tillegg har en fantastisk skjerm og innebygd kamera som tar bilder av høy kvalitet.

"E700 føyer seg inn i rekken av stilige Samsung-telefoner som har utseendet med seg og fokuserer på kameramuligheter. Mangelen på avanserte funksjoner gjør at en telefon som E700 ikke nødvendigvis er så attraktiv for krevende proffbrukere – men innen luksussegmentet med fokus på design lager Samsung de flotteste telefonene. Ut fra de kravene er E700 meget bra – og et garantert blikkfang."

Du kan lese vår test av E700 her

Den beste totalpakken

Et av årets største slagere, og en telefon alle ønsker seg, er Sony Ericssons T610. ET halvt år etter lanseringen er det fortsatt en stilig, liten og meget funksjonell mobil. Den kan det meste, har innebygd kamera og en meget fin skjerm - og i tillegg er den meget brukervennlig. Den har siden fått en slags oppfølger, Z600, som er mer eller mindre identisk, men er en klapptelefon. Både T610 og Z600 er relativt billige, og meget gode kjøp.

"Det er ikke stort mer å si om T610 enn at det er noe av det beste du får kjøpt per i dag. Den er komfortabel og lett å bruke, stilig og har omtrent alt av aktuelle funksjoner. Rett og slett den mest komplette mobiltelefonen akkurat nå, med unntak av rene proffmodeller som Sony Ericssons egne P800."

Les vår test av T610.

Den beste ungdomsmobilen

Mobil i julegave?


Prisen er en viktig faktor for mange, og de yngre brukerne vil gjerne også ha muligheter for å personliggjøre telefonen sin. Innebygd kamera og MMS er også viktig. Det er dette markedet Nokia 3200 dekker perfekt - den lar deg legge inn egne bilder bak dekselet, har kamera, fargeskjerm og temmelig god funksjonalitet ellers. Telefonen får minuspoeng for de sære tastene, men ellers oppfyller den alle krav til brukere som vil ha en rimelig, funksjonell telefon som ikke nødvendigvis har de nyeste tekniske nyvinningene.

"Det er to telefoner på markedet i dag som har innebygd kamera og somt retter seg mot tenåringer. Det er altså denne, og Siemens MC60 - og vi synes at Nokia 3200 absolutt gir mest for pengene av disse to. Den har ganske godt med funksjoner og fungerer stabilt."

Les vår test av Nokia 3200.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer