Test av Honor 9

Mobilen for deg som ønsker å gå fra iPhone til Android

Huawei er i disse dager klare med et helt ny Honor-flaggskip. Den har vært vår primærmobil de siste ukene, og det er det mange gode grunner til.

MYE FOR PENGENE: Ikke alle vil betale 8.000 kroner eller mer for en toppmodell. Honor 9 er et flaggskip som er flere tusenlapper rimeligere. For en som har brukt iPhone, er den kanskje det aller beste Android-valget, mener vi. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MYE FOR PENGENE: Ikke alle vil betale 8.000 kroner eller mer for en toppmodell. Honor 9 er et flaggskip som er flere tusenlapper rimeligere. For en som har brukt iPhone, er den kanskje det aller beste Android-valget, mener vi. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg husker første gangen vi fikk en mobil fra Huawei på testbenken, eller «hu og hei» som vi litt spøkefullt kalte den. U8230 ble kronet med en toer på terningen.

I dag er det ingen som lenger flirer av Huawei, og mange av selskapets mobiler har fått både femmere og seksere på terningen her på Dinside.

Etterfølger testvinner

Honor er et eget sub-brand under Huawei, og i disse dager dukker modellen Honor 9 opp i butikkene. Dette er faktisk den fjerde Honor-mobilen vi tester, og forgjengeren Honor 8 ble kronet med terningkast 6 her på Dinside. Ett av de smarteste mobilkjøpene du kunne gjøre, mente vi - ikke minst på grunn av prisen: Honor-mobilene ligger gjerne flere tusenlapper under toppmodellene fra konkurrentene i pris, uten at det merkes særlig godt i praksis.

Honor 9 er faktisk betydelig oppgradert, ikke minst på ytelsessiden - og likevel er veiledende pris den samme - 4.990 kroner for 64 GB-utgaven, som i skrivende stund er eneste tilgjengelige.

Her er også plass til et minnekort av typen microSD, med kapasiteter på inntil 256 GB. Det burde holde for de fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer