CES 2020

Mobilen for multitaskeren

LG G8X ThinQ kommer med en ekstra skjerm. Det har sine klare fordeler, hvis du kan leve med en mobil på tykkelse med Nintendo DS ...

SE DOBBELT: Med en ekstra skjerm kan du i teorien få gjort dobbelt så mye samtidig. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det er knapt igjen noen oppgaver som man ikke like gjerne kan løse på mobilen som på PC-en. Ofte er det både enklere og raskere i tillegg.

Men er du en multitasker som gjerne jobber parallelt med flere ting på en gang, er det ikke alltid like lett på mobilen. Selv om skjermene har økt betraktelig i størrelse de siste årene, er det fortsatt ekstremt mye mindre plass enn på en PC-skjerm.

Det eksperimenteres med brettbare mobiler for tiden, som med sine bøybare skjermer kan gi deg en mye større arbeidsflate. De er imidlertid dyre og har vist seg ikke alltid å være like robuste.

Dobbelt så god plass

Hva om man i stedet hadde en brettbar mobil med to separate skjermer? Det er det LG har gjort med sin modell G8X ThinQ, en modell som foreløpig kun selges i USA.

Det er egentlig snakk om et deksel som inneholder en ekstra skjerm, mens selve telefonen klikkes på plass i sporet til høyre. Dermed har du fått to skjermer på 6,4 tommer tilgjengelig, og kan for eksempel se på YouTube på den til høyre og skrive meldinger på den til høyre.

FILME OG SKRIVE: Man kan for eksempel filme mens man skriver en melding, for deretter å lime videoen inn i meldingen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FILME OG SKRIVE: Man kan for eksempel filme mens man skriver en melding, for deretter å lime videoen inn i meldingen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Vi så også et eksempel på at den ene skjermen ble brukt til spillkontroller til et spill på den andre, og at telefonen ble plassert på bordet som et telt. Dermed kan to personer se forskjellig innhold fra hver sin side av bordet.

SPILLKONSOLL: Her brukes mobilskjermen som spillkontroll, mens spillet vises på tilleggsskjermen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SPILLKONSOLL: Her brukes mobilskjermen som spillkontroll, mens spillet vises på tilleggsskjermen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Alle apper kan enkelt festes på den skjermen du skulle ønske, og skulle du foretrekke «å reise lett» en dag, kan du enkelt løsne telefonen fra dekslet og bruke den som hvilken som helst vanlig mobil.

Tjukkas

Særlig slank er G8X ikke, den kan egentlig minne om en Nintendo DS når den er klappet sammen. Og når den er sammenklappet, vil du kunne se klokka og få varsler på en tredje skjerm, som lyser opp svakt øverst.

Vi fikk bare begrenset tid sammen med mobilen, som framstod som kjapp nok til alle vanlige oppgaver. Sjekk videoen vår øverst i saken. Cnet har også en god test ute, hvis du vil lese mer om hvordan telefonen funker i praksis.

Fra LG på messa får vi opplyst at modellen koster rundt 1000 dollar (9000 kroner) i USA uten binding. LG har kun en bitteliten andel av det norske mobilmarkedet, og vi har ikke fått noen indikasjoner på at modellen blir å finne i norske butikker med det første, dessverre.

Allerede i 2018 lanserte ZTE en mobil med to skjermer, men det var en mobil med to skjermer som var uløselig knyttet til hverandre. Og så må vi ikke glemme Microsoft Surface Duo, som muligens kommer senere i år.

Flere ferske nyheter fra CES 2020

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer