CES 2020

Mobilen for multitaskeren

LG G8X ThinQ kommer med en ekstra skjerm. Det har sine klare fordeler, hvis du kan leve med en mobil på tykkelse med Nintendo DS ...

SE DOBBELT: Med en ekstra skjerm kan du i teorien få gjort dobbelt så mye samtidig. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det er knapt igjen noen oppgaver som man ikke like gjerne kan løse på mobilen som på PC-en. Ofte er det både enklere og raskere i tillegg.

Men er du en multitasker som gjerne jobber parallelt med flere ting på en gang, er det ikke alltid like lett på mobilen. Selv om skjermene har økt betraktelig i størrelse de siste årene, er det fortsatt ekstremt mye mindre plass enn på en PC-skjerm.

Det eksperimenteres med brettbare mobiler for tiden, som med sine bøybare skjermer kan gi deg en mye større arbeidsflate. De er imidlertid dyre og har vist seg ikke alltid å være like robuste.

Dobbelt så god plass

Hva om man i stedet hadde en brettbar mobil med to separate skjermer? Det er det LG har gjort med sin modell G8X ThinQ, en modell som foreløpig kun selges i USA.

Det er egentlig snakk om et deksel som inneholder en ekstra skjerm, mens selve telefonen klikkes på plass i sporet til høyre. Dermed har du fått to skjermer på 6,4 tommer tilgjengelig, og kan for eksempel se på YouTube på den til høyre og skrive meldinger på den til høyre.

Vi så også et eksempel på at den ene skjermen ble brukt til spillkontroller til et spill på den andre, og at telefonen ble plassert på bordet som et telt. Dermed kan to personer se forskjellig innhold fra hver sin side av bordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer