LG Wing

Mobilen med «vinger»

Lanserer flerskjermstelefon med roterende skjerm.

NY VRI: LG prøver seg bokstavelig talt på en ny vri hva gjelder flerskjermstelefoner. Foto: LG
NY VRI: LG prøver seg bokstavelig talt på en ny vri hva gjelder flerskjermstelefoner. Foto: LG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 prøvde vi de første brettbare smartmobilene fra Huawei og Samsung.

Huaweis Mate X og Samsungs Galaxy Fold kom begge med to skjermer, om enn med forskjellige «bretteløsninger». Førstnevnte hadde skjermen på utsiden av bretten, mens sistnevnte kunne brettes ut som en bok, altså var skjermen på innsiden.

Selv om verden ikke var helt overbevist om at dette er fremtiden, har det fortsatt å komme nye brettbare mobiler. Microsoft har gjort mobil-comeback med Surface Duo, som har to skjermer. Motorola har dessuten gjenopplivet sin klassiker Razr, som i den nye utgaven er en klapptelefon hvor hele innsiden er skjerm.

Vi pakker opp Samsung Galaxy Fold og tar en liten titt på hvordan den fungerer. Vis mer

I neste uke avduker LG sitt nyeste påfunn, LG Wing, som har to skjermer hvor den ene kan roteres 90 grader horisontalt slik telefonen får en T-form.

Dermed er det kanskje bedre å kalle alle disse mobilene for flerskjermstelefoner fremfor brettbare telefoner.

Ekstra skjerm til multitasking

«Hvorfor» er en gjennomgående kommentar vi har sett om den nye vingetelefonen til LG. «Hvorfor ikke», føler vi ofte kan være et svar til alle disse nye konseptene, som de føles ut som de er. Å gjøre flere ting samtidig er selvfølgelig svaret.

Denne YouTube-videoen fra Android Authority viser imidlertid at det kan ha noe for seg med en ekstra roterende skjerm når man spiller, så kan man bruke en skjerm til å styre med, mens den andre skjermen viser annen nyttig informasjon.

Det er ikke første gang LG slipper en telefon som dette. De har hatt flere telefoner på markedet med roterende skjerm, men da var den ene delen et fysisk T9-tastatur.

LG VX9400 ble lansert i 2007 og er blant annet å se i Iron Man-filmen fra det påfølgende året.
LG VX9400 ble lansert i 2007 og er blant annet å se i Iron Man-filmen fra det påfølgende året. Vis mer
I 2009 skal LG ha lansert LU1400, også med en skjerm som kunne svinges ut og opp.
I 2009 skal LG ha lansert LU1400, også med en skjerm som kunne svinges ut og opp. Vis mer

Mellomklasse-mobil

Skal vi tro ET News kommer LG Wing til å være utstyrt som en mellomklasse-mobil, med en prosessor i Snapdragon 700-serien, 5G og et trippelkamera-system med et 64-megapiksler hovedkamera. Hovedskjermen skal være på 6,8 tommer, mens den andre skjermen skal være på 4 tommer.

Korean Herald skriver den vil koste én million koreanske won, cirka 7600 norske kroner, når den kommer i salg senere i år. Ikke like dyr som eksempelvis Samsungs Galaxy Fold, som har kostet godt over 20.000. Denne har riktignok kommet med toppmodell-spesifikasjoner.

LG skal offisielt avduke Wing på en pressekonferanse førstkommende mandag, 14. september.

PS! Dinside kommer snart med test av oppfølgeren til Galaxy Fold - Galaxy Z Fold 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer