Samsung med brettbar mobil

Mobilen som blir til et nettbrett

Skal se dagens lys i 2019.

BRETT UT: Samsung har vist frem en konseptmodell av en utbrettbar telefon som sannsynligvis vil se dagens lys i løpet av 2019. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
BRETT UT: Samsung har vist frem en konseptmodell av en utbrettbar telefon som sannsynligvis vil se dagens lys i løpet av 2019. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Samsung har hintet lenge, og i går viste selskapet frem en konseptmodell av en mobiltelefon som kan brettes ut til et nettbrett. Eller et nettbrett som kan brettes sammen til en mobiltelefon, avhengig av hvordan du ser det.

Under ser du hvordan det fungerer i praksis:

Infinity Flex

Samsung kaller teknologien «Infinity Flex display», og den skal være noen måneder unna lansering.

For ordens skyld er enheten kamuflert i videoklippet over og trenger ikke nødvendigvis å bli så tykk som det ser ut på demonstrasjonen. Den ble vist frem under Samsungs utviklerkonferanse onsdag kveld norsk tid.

I lukket tilstand (altså som mobiltelefon) er skjermstørrelsen på 4,58 tommer med oppløsning på 1960x840, altså med et 21:9-aspekt. Brettes den ut, får du imidlertid en langt større skjerm – 7,3 tommer diagonalt med oppløsning på 2152x1536, altså med et 4,2:3-aspekt og da tilsvarende skarphet som iPad Mini.

Samsung viser hvordan skjermteknologien er bygd opp. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
Samsung viser hvordan skjermteknologien er bygd opp. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Støttes i Android

I nettbrettmodus skal det bli mulig å kjøre tre apper samtidig, og Samsung har samarbeidet tett med Google i utviklingen, som også vil tilpasse Android slik at det støtter denne typen utbrettbare enheter.

Blant annet vil det innebære at apper kan fortsette der de slapp om du bretter telefonen ut og inn. Nyhetsaggregatoren Flipboard skal være med på laget, der stablingen av innhold vil endre seg når du bretter ut og inn, men der du fortsatt vil være på samme plass i appen.

I tillegg til Samsung skal både Lenovo og Xiaomi også stå på trappene med lignende enheter, ifølge The Verge.

ONE UI: Slik kommer fremtidige Samsung-telefoner til å se ut når du bruker dem. Foto: Samsung
ONE UI: Slik kommer fremtidige Samsung-telefoner til å se ut når du bruker dem. Foto: Samsung Vis mer

Nytt grensesnitt

Samsung benyttet også utviklerkonferansen til å vise frem sitt kommende Android-grensesnitt, som de har valgt å kalle One UI.

FLYTTES NEDOVER: Samsungs nye One UI-grensesnitt skal gjøre det lettere å bruke store telefoner med én hånd. Foto: Samsung
FLYTTES NEDOVER: Samsungs nye One UI-grensesnitt skal gjøre det lettere å bruke store telefoner med én hånd. Foto: Samsung Vis mer

Her ser det ut til at fokuset har vært å gjøre store telefoner mer enhåndsvennlige, der innholdet som kan trykkes på, flyttes lenger ned på skjermen.

Brukergrensesnittet tilpasser seg også tiden på døgnet, slik at du på kveldstid vil få et mørkt grensesnitt, mens det er lyst på dagtid.

I tillegg ser det ut til at Samsung har gjort grensesnittet ryddigere enn tidligere, med mer luft mellom ulike typer innhold.

Selskapet har introdusert et beta-program for de som er interesserte, men det er ikke tilgjengelig for norske brukere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer