Mobilen som lover deg 10-15 dagers batteritid

Lei av daglig lading av batteriet? Da bør du lese videre.

SEIGLIVET: Hvis den kinesiske produsenten snakker sant, er det ikke mange mobiler som har mer seiglivet batteri enn denne. Foto: PRODUSENTEN
SEIGLIVET: Hvis den kinesiske produsenten snakker sant, er det ikke mange mobiler som har mer seiglivet batteri enn denne. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En vanlig smartmobil har som regel en batterikapasitet som ligger mellom 1.500 og 2.500 mAh. Bruker du mobilen hyppig, er det stor sannsynlighet for at du må putte den i laderen minst en gang i døgnet.

Les også: Bør du unngå å lade om natten?

10-15 dager på 3,5 timer

Dette har den kinesiske mobilprodusenten Oukitel lyst å endre på, med lanseringen av modellen K10000. Denne mobilen har fått et batteri med kapasitet på hele 10.000 mAh.

Den skal, ifølge produsenten, kunne tåle mellom 10 og 15 dager med normal bruk før batteriet må lades opp.

Dessuten lover de at batteriet skal kunne lades til full kapasitet på bare 3,5 timer. Ikke nok med det, mobilen skal også kunne fungere som en nødlader til andre mobiler.

Mobilen har et litt kantete design. Vekten er foreløpig ukjent, men vi forventer ikke noen lettvekter med et slikt batteri innabords.
Mobilen har et litt kantete design. Vekten er foreløpig ukjent, men vi forventer ikke noen lettvekter med et slikt batteri innabords. Vis mer


Ikke high-end

Modellen er Android 5.1-basert, og har en skjerm på 5,5 tommer med 1280 x 720 pikslers oppløsning. På innsiden sitter en 1GHz firekjernet prosessor fra MediaTek, som går for å være relativt slapp (men strømsvak), 2 GB RAM og 16 GB flashminne til lagring.

Kameraet er på 8 megapiksler (13 megapiksler med interpolering), og mobilen støtter LTE/4G og frekvensbåndene 800/1800/2100/2600 MHz. Den har også støtte for to SIM-kort og lagringsplassen kan utvides med et microSD-kort.

Les også: Denne mobilen er en skikkelig hardhaus

Neppe i Norge

Modellen kommer neppe i norske butikker med det første, men den lanseres internasjonalt i begynnelsen av januar. Og så kan vi jo alltids håpe at konkurrentene kommer etter.

Den amerikanske forhandleren GearBest tar 239,99 dollar for K10000 i en begrenset periode, noe som tilsvarer i underkant av 2.100 norske kroner. Moms (tax) kommer i tillegg.

Produsenten skal allerede en modell med 6.000mAh-batteri på markedet.

Les også:
Kanskje den beste budsjett-mobilen akkurat nå
Asus med ny lagringsrekord for mobiler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer