MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene

Smart program gjør det til en lek å lagre dem på PC-en.

Javisst kan du eksportere meldingene dine. Dette er vår favorittmetode. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Javisst kan du eksportere meldingene dine. Dette er vår favorittmetode. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tekst-samtaler du gjerne skulle tatt vare på - for evig, helt uavhengig av hvilken mobiltelefon du bruker om x antall år? Da er det flere metoder du kan bruke, men dagens tips er vår favoritt. Dette er en smart løsning som rett og slett eksporterer SMS-er, iMessages og MMS fra iPhone til en HTML-fil som du kan lagre på PC-en din og åpne i nettleseren når du vil.

Enkel framgangsmåte

Programmet vi snakker om heter MobileSyncBrowser, og er veldig enkelt å bruke. Først skal du sikkerhetskopiere telefonen din via iTunes. Deretter kan du koble fra telefonen, siden programmet jobber direkte mot sikkerhetskopien.

Installer MobileSyncBrowser på PC-en, og start programmet. Straks vil programmet finne sikkerhetskopien selv. Og som du ser - MobileSyncBrowser finner mer enn bare meldingene dine, og kan eksportere både kontakter, oppgaver, og bilder, med mer:

MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Vi skal konsentrere oss om meldinger denne gangen, og ved å dobbelklikke på "Messages" får vi opp den samme strukturen som vi er vant med, der meldingene er sortert i samtaler:

MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Dobbelklikker vi på samtalen vi ønsker å sikkerhetskopiere, ser vi det kjente grensesnittet som vi kjenner fra iPhone:

MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Trykk på Export-knappen, og velg HTML-format (du kan også velge tekst-format, men da mister du alle formateringene). HTML-filen inneholder alle formateringer, og bilder blir også bakt inn i selve HTML-filen. Det betyr at hele samtalen blir liggende i én og samme fil. Lagre filen på et egnet sted, for eksempel i Mine Dokumenter.

Du kan nå åpne HTML-filen i nettleseren på PC-en, og den vil se slik ut:

MobileSyncBrowser - ta vare på iPhone-meldingene


Her finner du programmet

MobileSyncBrowser kan brukes gratis, men da er det begrenset hvor mye informasjon du kan eksportere. Trenger du kun å eksportere meldinger og telefonhistorikk, koster programmet 61 kroner. Fullversjonen med alle funksjonene koster 121 kroner.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden. En Mac-versjon finnes også.

Flere ferske mobilsaker fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer