Vivo X50 Pro:

Mobilkamera med ekstrem-stabilisering

Kinesiske Vivo med verdens første gimbal-stabiliserte mobilkamera.

HEFTIG: Vivos gimbal-stabiliserte kamera på X50 Pro ser på ingen måte beskjedent ut på baksiden. Foto: Vivo
HEFTIG: Vivos gimbal-stabiliserte kamera på X50 Pro ser på ingen måte beskjedent ut på baksiden. Foto: Vivo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske telefonprodusenten Vivo er stadig først ute med heftig ny teknologi. Selskapet eies av BBK Electronics, som også eier merkevarene OnePlus, Oppo og Realme.

Blant annet var Vivo først med fingeravtrykksleser bak skjermglasset (noe nesten alle har nå), og de var også først ute med motorisert uttrekk av frontkameraet, en teknikk vi blant annet så på OnePlus 7 Pro i fjor.

Og nå får vi se om resten av produsentene følger etter når Vivo lanserer telefonen X50 Pro - med gimbal-stabilisert kamera.

Ekstra stabilisert

Som du ser på bildet over, er ikke kameraet akkurat beskjedent på baksiden, der hovedkameraet beslaglegger et område på nesten 2x2 cm. Det er altså fordi det er stabilisert med en slingrebøyle-mekanisme som fungerer på to akser og kan stabilisere vipping av kameraet i X- og Y-retningen opp til tre grader.

Sammelignet med tradisjonell optisk stabilisering, hevder Vivo at de med denne mekanismen kan fange bilder med dobbelt så lang lukkertid håndholdt og få det like skarpt, eller da over tolv ganger så lang lukkertid sammenlignet med et ikke-stabilisert kamera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer