Vivo X50 Pro:

Mobilkamera med ekstrem-stabilisering

Kinesiske Vivo med verdens første gimbal-stabiliserte mobilkamera.

HEFTIG: Vivos gimbal-stabiliserte kamera på X50 Pro ser på ingen måte beskjedent ut på baksiden. Foto: Vivo
HEFTIG: Vivos gimbal-stabiliserte kamera på X50 Pro ser på ingen måte beskjedent ut på baksiden. Foto: Vivo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske telefonprodusenten Vivo er stadig først ute med heftig ny teknologi. Selskapet eies av BBK Electronics, som også eier merkevarene OnePlus, Oppo og Realme.

Blant annet var Vivo først med fingeravtrykksleser bak skjermglasset (noe nesten alle har nå), og de var også først ute med motorisert uttrekk av frontkameraet, en teknikk vi blant annet så på OnePlus 7 Pro i fjor.

Og nå får vi se om resten av produsentene følger etter når Vivo lanserer telefonen X50 Pro - med gimbal-stabilisert kamera.

Ekstra stabilisert

Som du ser på bildet over, er ikke kameraet akkurat beskjedent på baksiden, der hovedkameraet beslaglegger et område på nesten 2x2 cm. Det er altså fordi det er stabilisert med en slingrebøyle-mekanisme som fungerer på to akser og kan stabilisere vipping av kameraet i X- og Y-retningen opp til tre grader.

Sammelignet med tradisjonell optisk stabilisering, hevder Vivo at de med denne mekanismen kan fange bilder med dobbelt så lang lukkertid håndholdt og få det like skarpt, eller da over tolv ganger så lang lukkertid sammenlignet med et ikke-stabilisert kamera.

Det vil selvsagt også komme til svært god nytte når man filmer med telefonen, der bildet blir ekstra godt stabilisert uten å måtte bruke ekstrautstyr.

TYNN: Vivo X50 måler bare 7,49 mm i tykkelse og er med det verdens tynneste 5G-telefon i følge selskapet selv. Foto: Vivo
TYNN: Vivo X50 måler bare 7,49 mm i tykkelse og er med det verdens tynneste 5G-telefon i følge selskapet selv. Foto: Vivo Vis mer

Tre X50-modeller

Ellers er det tre nye X50-modeller Vivo har lansert i Kina: X50, X50 Pro og X50 Pro+.

De to pro-modellene har periskopkamera (5x zoom kontra hovedkameraet), men bare Pro+-modellen kan smykke seg med Qualcomms topprosessor, Snapdragon 865, innabords. Den kan også by på 120 Hz skjerm med HDR10+-støtte og har Samsungs nye 1/1,3" 50 megapiksel-brikke bak hovedkameraet. Men av de tre, er det bare X50 Pro (den mellomste) som har det gimbal-stabiliserte kameraet, så er det presisert. X50 Pro starter på snaue 6.000 kroner i Kina

Den enkleste varianten, X50, er bare 7,49 mm tykk og er, ifølge Vivo, verdens tynneste 5G-telefon til nå.

Ifølge Engadget skal disse telefonene også lanseres globalt i andre halvdel av 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer