Mobilabonnement:

Mobiloperatørene med flere nyheter

Årskontrakt, tre-om-dagen … her er operatørenes siste grep i kampen om kundene.

KREATIVE LØSNINGER: Selv om de fleste operatører tar x kroner for y gigabyte, er det flere som prøver seg på nye, kreative vrier. Foto: Pål Joakim Pollen
KREATIVE LØSNINGER: Selv om de fleste operatører tar x kroner for y gigabyte, er det flere som prøver seg på nye, kreative vrier. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mens man tidligere hadde en haug av priser å forholde seg til i et mobilabonnement, både per samtaleminutt (gjerne med skille mellom kveld, dagtid og helg), per SMS og MMS, oppkoblingsavgift, telefonsvarer, datatrafikk og mer til, har det i utgangspunktet blitt lettere å forholde seg til med åra.

Stort sett tilbyr de fleste en viss porsjon datamengde per måned til en gitt pris, mens ringing og SMS praktisk talt er ubegrenset.

Det er imidlertid ikke helt umulig å være litt kreativ med denne prismodellen heller. Her er noen av nyhetene fra de norske mobiloperatørene de siste par ukene:

Happybytes: 3-om-dagen

Mobiloperatørene med flere nyheter

Happybytes' 1-om-dagen-abonnement fungerer slik at du får 1 GB til rådighet hver dag, der telleren nullstilles hver midnatt. Makser du ut abonnementet, som koster 298 kroner, får du dermed brukt 30 gigabyte i løpet av en måned. Det ble hedret med medalje sist vi hadde pristest på Dinside.

Ulempen er selvsagt at du «mister» data du ikke bruker, og at du ikke får brukt mer enn én gigabyte på én dag uten å betale ekstra. Her er prisen 19 kroner for nok en gigabyte, som da også varer til midnatt.

Nå har selskapet lansert et abonnement med tre ganger så mye data, altså 3 gigabyte per dag. Prisen er en hundrelapp ekstra, altså 398 kroner, som da potensielt kan gi deg opp mot 90 gigabyte i løpet av måneden. Abonnementet inkluderer inntil 24 gigabyte databruk i EU/EØS.

Ice: Årsavtale mot rabatt

Mobiloperatørene med flere nyheter

Ice gir deg nå rabatt om du velger å inngå en årsavtale med selskapet. På de fleste abonnementer får du en femtilapp i rabatt på månedsprisen (unntak: 30 kroner på 1 GB-abonnementet), men du forplikter deg da til å være Ice-kunde et helt år. Betalingen skjer dog fortsatt månedlig.

Du står imidlertid fritt til å bytte (Ice-)abonnement underveis, og det gjør at Ice mener at dette ikke er det samme som binding.

Om du velger å bryte årsavtalen og avslutte kundeforholdet, blir du belastet med et bruddgebyr. Ice' eksempel, der man bryter kontrakten etter seks måneder, tilsier et bruddgebyr på 450 kroner, altså tilsvarende 50 prosent mer enn det man sparer i løpet av et halvt år.

Chili: 150 GB på Fri data

Mobiloperatørene med flere nyheter

Chilis «Fri data» har fristet storbrukerne noen år og har blitt skrudd litt på underveis. Der man tidligere hadde 5 GB til rådighet hver dag med full hastighet før den ble kuttet til 3 Mbps, ble tilbudet i fjor utvidet slik at man kunne velge mellom 5 GB per dag eller 100 GB i løpet av en måned med full fart.

Nå har Chili valgt å gange opp 5 med 30 og tilbyr nå bare én Fri data-variant med 150 GB totalt i løpet av en måned med full fart, før den skrus ned til 3 Mbps ut måneden.

Prisen er som før 499 kroner. Sammenlignet med andre fri data-tilbud ser det ut til å være en god deal. Telia tar 549 kroner for 100 GB med full fart (deretter 3 Mbps) og Telenor tar 599 kroner for 100 GB med inntil 100 Mbps hastighet (deretter 3 Mbps).

Ice' data frihet-løsning koster 99 kroner på toppen av et vanlig abonnement (til minst 299 kroner), og da får du 1000 GB mobildata ekstra, men som kun kan brukes om du er koblet til Ice' eget mobilnett, og med en makshastighet på 10 Mbps.

Hva gjelder bruk utenfor Norges, men innenfor EØS' grenser, får du 24 GB hos Chili, 30 GB hos Telia, hele datamengden hos Telenor og 4,7 GB hos Ice, pluss det du har i det «vanlige» abonnementet.

Flere justeringer

Flere av mobilselskapene gjør i disse dager prisjusteringer, typisk ved å inkludere mer data til samme pris som før. Det gjelder blant annet for Talkmore, Onecall og Chili.

Dinside kommer snart med vår kvartalsvise pristest av mobilabonnement, så får vi se hvor du får mest for pengene denne vinteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer