Mobilovervåkning med Cell Phone Recon fra Teknikmagasinet

For en tusenlapp kan kjæresten se hva du skriver på SMS, hvem du ringer og hvor du er.

DYR PLUGG: For 999 kroner får du kjøpt Cell Phone Recon på Teknikmagasinet. Selve minnepinnen kan ikke brukes til noe som helst, men det kan programvaren du får lisens til: Overvåke andres mobiler.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DYR PLUGG: For 999 kroner får du kjøpt Cell Phone Recon på Teknikmagasinet. Selve minnepinnen kan ikke brukes til noe som helst, men det kan programvaren du får lisens til: Overvåke andres mobiler. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert lest skumle artikler om hvordan skumle typer kan bruke skummel programvare for å overvåke mobilen din, helt uten at du vet det. Men det finnes også liknende løsninger som selges helt lovlig i helt vanlige butikker til helt vanlige folk.

"Om du mistenker at din elskling kjører frilans, eller er bekymret for tenåringen din, kan du nå (vel og merke på en moralsk uforsvarlig måte) få total oversikt" skriver Teknikmagasinet på sine nettsider.

Produktet det reklameres for heter Cell Phone Recon fra selskapet Thumbs Up. Ved å punge ut 999 kroner skal man ifølge beskrivelsen kunne overvåke "sendte/mottatte SMS, telefonsamtaler, e-post og annet".

Vårt forsøk med produktet viser at det har de skremmende rett i.

Her ser du hvordan det fysiske produktet ser ut:

Lett å sette opp

Den lille esken tusenlappen skaffer deg inneholder kun en manual og en minnepinne. Som viser seg å være meningsløs, da minnepinnen ikke lagrer annet enn en snarvei til en nettside, og ikke lar seg formatere. Den eneste nytten den har er serialkoden som er printet på den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer