Mobilt bredbånd – her er det billigst

Skal du ha internett et sted der du hverken får fiber eller ADSL, kan 4G mobilt bredbånd være løsningen.

GODT ALTERNATIV: På hytta, eller på steder med dårlig tilgang på fiber og den slags, kan 4G-basert mobilt bredbånd være et godt alternativ. Foto: ALL OVER PRESS
GODT ALTERNATIV: På hytta, eller på steder med dårlig tilgang på fiber og den slags, kan 4G-basert mobilt bredbånd være et godt alternativ. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss bor på steder med tilgang på kabel, kobber eller fiber, som gjør at man har gode muligheter for å få bredbånd med god hastighet hjemme.

Men ikke alle – mange steder finnes ikke den slags infrastruktur, og bor man langt fra en sentral, kan det være at man må ta til takke med sneglefart på nettlinja.

Det finnes dog andre muligheter for å få internett hjemme. Eller på hytta, for den saks skyld.

Blant dem er mobilt 4G-bredbånd, og der har det etter hvert blitt mange aktører. Men vær obs på hva du velger:

I enkelte tilfeller kan én aktør være mer enn tre ganger så dyr som en annen.

LES OGSÅ: Her er Norges billigste mobilabonnementer

Begrenset med datakvoter

Ingen av aktørene vi har funnet tilbyr fri bruk – samtlige tilbyr abonnementer med ulike datapakker, der man kan betale for mer om man har brukt opp den månedlige kvoten.

Netthastigheten blir som regel satt ned til det absolutt minimale når man har brukt opp datakvoten – typisk tilsvarende en gammel ISDN-linje eller to; praktisk talt ubrukelig i 2016.

Prisene varierer ut fra hvor mye data du trenger per måned. Om du stort sett bare leser nettsider, bruker nettbank, hører litt på Spotify og den slags lett internettbruk, kan du klare deg med en mindre pakke, men ser du mye video over nett (Netflix, filmleie, nett-TV og så videre), er dette noe som er relativt tungt i forhold til databruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer