TEST: Huawei P20 Pro

Mobiltelefon med monsterkamera

Aldri før har det vært mulig å ta slike bilder i mørket.

IMPONERENDE: Det er mye som imponerer oss med Huawei P20 Pro, men kameraet tar kaka og leverer håndholdte bilder i mørket vi aldri har sett maken til. Foto: Pål Joakim Pollen
IMPONERENDE: Det er mye som imponerer oss med Huawei P20 Pro, men kameraet tar kaka og leverer håndholdte bilder i mørket vi aldri har sett maken til. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei har på få år etablert seg som en av de aller ypperste mobilprodusentene, og det er ikke tilfeldig.

Det kinesiske selskapet er eid av de ansatte og forventer å bruke hele 20 prosent av inntektene i 2018 på forskning og utvikling.

Den tunge investeringen der har i det siste resultert i stor satsing på kunstig intelligens og en utrolig spennende kamerateknologi: Ingen selskaper sendte inn flere patentsøknader til det europeiske patentkontoret i 2017, enn kinesiske Huawei.

Denne våren lanserte kineserne to nye toppmodeller i P-serien: P20 og P20 Pro. Dagens testprodukt er Pro-utgaven, som ligger på rundt 8.500 kroner i butikkene; altså henholdsvis 1.000 og 2.500 kroner rimeligere enn erkerivalene fra Samsung og Apple, og det med dobbelt så mye lagringsplass.

Det er fremdeles mye penger for en mobiltelefon, bevares, men sammenliknet med de argeste konkurrentene er likevel ikke prislappen så gal.

Den «vanlige» utgaven er et par tusen kroner rimeligere, men kan verken skilte med trippelkamera bak, AMOLED-skjerm eller vanntetthet, for å nevne noe.

#detKameraet

Og det er definitivt kameraet som er den største overskriften denne gangen, og som vi derfor skal vie litt ekstra spalteplass til. P20 Pro er nemlig den første telefonen som kan skilte med tre kameraer på baksiden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer