Mobiltelefonene vi gleder oss til i høst

Nå kommer det nye toppmodeller på løpende bånd.

PÅ LØPENDE BÅND: Flere produsenter lanserer nye toppmodeller denne høsten, deriblant Google, Huawei og Apple.
PÅ LØPENDE BÅND: Flere produsenter lanserer nye toppmodeller denne høsten, deriblant Google, Huawei og Apple. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen er like arg som alltid blant mobilprodusentene, og når høsten setter inn, er det flere av dem som lanserer nye toppmodeller.

Rett rundt hjørnet står IFA-messen, som går av stabelen i Berlin den andre uka i september, og der vil vi i Dinside være til stede for å rapportere om de heteste nyhetene – det være seg mobiltelefoner eller annen elektronikk.

I mens kan vi ta en titt på kalenderen – her er mobiltelefonene vi gleder oss litt ekstra til denne høsten, med ubekreftet lanseringsdato i klammeparentes:

[Lansert] Samsung Galaxy Note 10 og 10+

KOMMER SNART: Note 10 og Note 10+ er allerede lansert og finner veien til norske butikker i løpet av måneden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KOMMER SNART: Note 10 og Note 10+ er allerede lansert og finner veien til norske butikker i løpet av måneden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Samsung har allerede sparket i gang denne høsten ved å lansere sine nye toppmodeller i Note-serien, Note 10 og Note 10+.

Det som først og fremst gjør disse telefonene unike, er at de har en penn innabords, som i år har blitt langt mer avansert, der du nå kan utføre ting på telefonen ved å vifte med pennen i ekte Harry Potter-stil – det være seg å styre presentasjoner, zoome med kameraet og mer til.

Den største utgaven, hvis skjerm måler 6,8 tommer diagonalt, har fått et ekstra TOF-kamera på baksiden som måler dybden i bildet, og et 4300 mAh batteri. For første gang på lenge har Samsung også biffet opp ladehastigheten. Den medfølgende laderen ryktes å være på 25 watt (opp fra 15 watt), men Note 10+ støtter opptil 45 watts ladeeffekt med riktig lader.

Note 10-modellene vil også være de første med Samsungs nye Exynos 9825-brikke med 7nm-produksjonsteknikk, og telefonene er også utstyrt med svært rask UFS3-lagring, som vi også finner i OnePlus 7 Pro.

Vi får vår testmodell denne uka, så du kan forvente deg test av Samsungs nye toppmodell her på Dinside i løpet av neste uke.

[10. september] iPhone 11-serien

Er det slik iPhone 11 blir, med et stort, kvadratisk trippelkamera? Foto: MobileFun
Er det slik iPhone 11 blir, med et stort, kvadratisk trippelkamera? Foto: MobileFun Vis mer

Om Apple fortsetter med romertall eller går tilbake til tradisjonelle sifre gjenstår å se, men etter de fleste solemerker er det duket for iPhone-baluba på kvelden 10. september norsk tid, med salgsstart den påfølgende fredagen (20. september).

Som i forrige runde forventes det tre nye modeller, inkludert en litt rimeligere R-modell og en dyrere Pro-modell, men på grunn av sviktende iPhone-salg kan det være at prisene holdes på samme nivå som nå. Ifølge ryktene vil de to gjeveste få tre kameraer på baksiden, der et nytt ultra-vidvinkelkamera også vil være på plass.

Og siden de nye Airpods-modellene nå har fått et ladeetui som kan lades trådløst, forventer vi at Apple følger etter Huawei og Samsung og byr på reversert lading fra baksiden av telefonen. Det kan også bety at batteriene vil bli noe større enn på gjeldende modeller, særlig siden det også ryktes om at 3D Touch (der telefonen merker hvor hardt du trykker) vil forsvinne fra og med årets modeller.

Vi oppdaterer til stadighet en ryktesak om de nye iPhone-modellene.

[19. september] Huawei Mate 30 Pro

Mate 30 Pro kan få en massiv kameraløsning på baksiden ifølge ryktene. Foto: Weibo
Mate 30 Pro kan få en massiv kameraløsning på baksiden ifølge ryktene. Foto: Weibo Vis mer

Til tross for alt kaoset rundt Huawei på forsommeren, klarte selskapet å øke mobilsalget med 57 prosent i Norge første halvår sammenlignet med 2018, men det er fortsatt mye usikkerhet knyttet til Huaweis telefoner og hvorvidt amerikanske myndigheter lar amerikanske selskaper fortsette samarbeidet med kineserne.

De siste Mate-modellene har blitt lansert i oktober, så det er naturlig å anta at det også vil gjelde for Mate 30 Pro dersom samarbeidet får fortsette. Denne gangen ryktes det om nok en oppgradering på kamerafronten, i form av enda et 40 Mp-kamera med en ekstra stor sensor.

Som vanlig forventer vi også en ny mobilprosessor fra Huawei (Mate-serien pleier alltid å få de nye prosessorene først), og denne gangen ryktes det om at Huaweis 5G-modem vil være en del av pakka, som kan gjøre at dette blir en av de første telefonene som er klar for 5G når det nye mobilnettet rulles ut.

Telefonen vil også komme med versjon 10 av Huaweis EMUI-grensesnitt, der brukeren blant annet kan velge å tvinge apper til å kjøre i mørkemodus selv om de ikke har støtte for det i utgangspunktet. Animasjonene skal også være bedre enn før, med mer luft enn tidligere om vi skal tro de første forhåndstittene på programvaren. Det ser også ut til at selskapet har latt seg inspirere av Samsungs One UI-grensesnitt, der mye er flyttet lenger ned slik at du når det enklere med tommelen.

[oktober] Google Pixel 4

En smakebit på Pixel 4, lekket av Google selv. Foto: Google
En smakebit på Pixel 4, lekket av Google selv. Foto: Google Vis mer

For oss nordmenn er det store spørsmålet: Kommer Pixel 4 til å bli lansert her til lands? Forgjengerne har ikke blitt det, som er synd, siden Pixel 3 var fjorårets favoritt hos mange amerikanske anmeldere. Men når Google de siste månedene har lansert flere av sine Home- og Nest-produkter her til lands, er det lov å håpe litt ekstra.

Ikke at de er umulige å få tak i – det finnes flere norske nettbutikker som importerer telefonene selv og selger dem med litt ekstra fortjeneste.

Google har lekket litt selv underveis. Blant annet vil Pixel 4-telefonene få avansert ansiktsopplåsning og kunne betjenes uten berøring, der telefonen gjenkjenner bevegelser basert på radarteknologi.

På kamerafronten ser det nå ut til at Google for første gang vil ha to kameraer på baksiden, fremfor ett som de har hatt til nå. Men til tross for bare å ha ett kamera tidligere, har Googles svært avanserte programvare gjort at kameraet har vært fullt på høyde og vel så det mot konkurrenter som har stablet opp med objektiver på baksiden.

Du kan lese mer om Pixel 4 bak lenka du nettopp passerte.

[10. oktober] OnePlus 7T Pro

PEN: Med sin matte glassbakside er OnePlus 7 Pro en av de peneste telefonene på markedet. Foto: Pål Joakim Pollen
PEN: Med sin matte glassbakside er OnePlus 7 Pro en av de peneste telefonene på markedet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

OnePlus 7 Pro er en av våre absolutte favorittelefoner hittil i år, særlig på grunn av ekstremt god opplevd ytelse, der rosinen i pølsa er en skjerm med 90 Hz oppfriskningsrate som gjør at alt går silkemykt for seg.

OnePlus har for tradisjon å lansere en T-modell på høsten med noen få justeringer. Ryktene er ikke mange foreløpig, men det kan tenkes at prosessoren blir oppgradert fra Snapdragon 855 til 855+, som blant annet byr på 15 prosent raskere grafikk.

Det skal sies at OnePlus 7 Pro er en stor og ganske tung telefon, så kanskje vil T-modellen være et par knepp mindre, og det er heller ikke umulig at selskapet øker ladeeffekten på sin «Dash charge» fra 30 watt som den ligger på i dag.

Men det får tiden vise.

To brettbare mobiltelefoner

Det forventes også at både Huawei og Samsung lanserer sine brettbare telefoner denne høsten; Mate X og Galaxy Fold. Datoene er imidlertid høyst usikre, men her kan du lese mer om dem:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer