Modem for alt

Ønsker du den beste forbindelsen? Nå får du alt i ett!

Modemet har USB-kontakt som kan felles inn Foto: Samsung
Modemet har USB-kontakt som kan felles inn Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2009 åpnet Netcom verdens første kommersielle 4G-nett i Oslo og Stockholm. For å kunne bruke denne løsningen måtte du ha et eget modem fra Samsung, som bare støttet 4G. Netcom leverte derfor to enheter i abonnementet, og du måtte selv plugge inn og ut de forskjellige modemene etter behov.

Vi testet 4G forbindelsen i denne tidlige fasen, og oppnådde imponerende hastigheter. Den var mange ganger høyere enn vår ADSL-forbindelse fra Telenor, som bare har et foreldet ledningsnett å tilby. Men vi hadde også problemer med utstyr og programvaren når vi forsøkte å være oppkoblet 24/7. Dessuten var det en begrensning i datamengden man kunne laste ned pr måned.

Du kan lese våre artikler her .

Alt i samme modem

Nå leverer Netcom et nytt Samsung-modem, som støtter alle nett. 2G og 3G eller turbohastighet med 4G er nå langt enklere å håndtere i praksis. Vekslingen mellom 2G og 3G skjer helt automatisk, men foreløpig må du selv velge når du skal bytte til 4G.

Siden 4G-dekningen foreløpig er begrenset til Oslo og Stockholm er dette ikke noe stort problem. I løpet av året vil bli dekningen bli utvidet til Trondheim, Stavanger og Bergen. I Sverige er det de 25 største byene og feriestedene som står for tur. Danmark og Finland vil også få dekning i løpet av 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer