Modererte nyhetsgrupper gir modererte meninger?

Modererte nyhetsgrupper holder orden på innleggene og sørger for at gruppens emne overholdes. Men er det verdt alt ekstra-arbeidet? Og påvirkes ytringsfriheten?

Publisert

Nyhetsgrupper er verdensomspennende diskusjonsgrupper du har tilgang til via Internett eller andre kanaler. Her kan du -- og alle andre -- diskutere, ytre meninger, stille spørsmål og få svar på det meste mellom himmel og jord.

Diskusjonsgruppene, som hver dekker et spesifikt emne, drives som umodererte eller modererte grupper.

Når du sender et innlegg til en umoderert nyhetsgruppe, går meldingen fra datamaskinen din til den lokale nyhetsserveren. Denne serveren plasserer meldingen direkte i den aktuelle diskusjonsgruppen, og innen et par dager er meldingen din spredt til nyhetsservere verden rundt -- og er lesbar for alle lesere av nyhetsgrupper.

Sender du et innlegg til en moderert gruppe, er prosessen noe annerledes, og det er både fordeler og ulemper ved systemet.

Via epost

Når du sender et innlegg til en moderert diskusjonsgruppe plukkes meldingen opp hos din lokale nyhetsserver, som har spesielle programrutiner dette. Innlegget sendes automatisk videre via epost til den som er oppført som nyhetsgruppens moderator.

Moderatoren (en person eller en robot-moderator) ser igjennom innlegget og bestemmer om det møter kriteriene for godkjente innlegg til gruppen (riktig emne, noe som ikke akkurat har blitt sagt i andre innlegg, og lignende). Dermed lukes det bort annonser, spam, useriøse innlegg og mye repetisjon. De godkjente innleggene blir deretter lagt ut for alle å se i diskusjonsgruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer