Moleskine-kalender - nå også som iPhone-app

Like stilig som den fysiske utgaven.

LEKKER: Moleskines nye kalender-app er like pen som den papirbaserte utgaven. Foto: MOLESKINE
LEKKER: Moleskines nye kalender-app er like pen som den papirbaserte utgaven. Foto: MOLESKINE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moleskine er kjent for sine stilrene notatblokker og kalendere. Digitale verktøy tar imidlertid stadig mer over for de papirbaserte løsningene, noe selv Moleskine har innsett. Derfor lanserer de nå en kalenderapp.

LES OGSÅ: Lei av å invitere til møter?

Alt i en tidslinje

Timepage er navnet på en ny app til iPhone som har en minimalistisk tilnærming hvor kalenderen kun presenteres i en tidslinje.

Den lister imidlertid ikke bare opp kommende avtaler. Alle dager i kalenderen er synlig, og er enten tomme eller fylt inn med avtaler - på samme måte som en «vanlig» Moleskine-kalender.

ENKEL: Sveip opp eller ned for å gå tilbake eller frem i kalenderen. For øvrig må den ikke være grønn, det finnes flere andre farger å velge mellom. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ENKEL: Sveip opp eller ned for å gå tilbake eller frem i kalenderen. For øvrig må den ikke være grønn, det finnes flere andre farger å velge mellom. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Du kan trykke deg inn på en spesifikk dag for bare å se avtaler på den aktuelle dagen.

Åpner du en avtale, får du opp mer informasjon med blant annet kart, hvor lang tid det ta å komme seg ditt samt et værvarsel.

Værvarsel får du for øvrig flere andre steder, blant annet ved bare ved å sveipe til høyre fra hoved-tidslinjen. Så kan du se hvordan været blir de neste dagene også.

iCloud, Google og Exchange

I tillegg til iCloud-kalenderen, kan du også synkronisere Google- og Exchange-kalenderen.

Du må imidlertid logge inn på tjenestene manuelt; du kan ikke automatisk hente kalendere du allerede har lagt inn på telefonen.

Har du Apple Watch, kan du bruke Timepage der også.

LES OGSÅ: De beste kalender-appene til Android

Pen, men for minimalistisk?

Vi har såvidt rukket å prøve appen, og den virker ganske forseggjort og smidig i bruk. Alt ser veldig pent ut, og det er lett å navigere rundt omkring i appen.

Å opprette avtaler er imidlertid ganske annerledes enn hva vi er vant til; inne på en spesifikk dag drar du bare fingeren ned på skjermen, og så velger du tidspunkt ved å sveipe bortover langs en tidslinje.

ANNERLEDES: Slik ser det ut når du trykker deg inn på en avtale eller skal opprette en ny. For øvrig har appen humor (ser du hva vi mener da?). Foto: KIRSTI ØSTVANG
ANNERLEDES: Slik ser det ut når du trykker deg inn på en avtale eller skal opprette en ny. For øvrig har appen humor (ser du hva vi mener da?). Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Men blir det mer pent enn nyttig? Som The Verge påpeker har minimalistiske apper en lei tendens til å være mer forvirrende enn nyttige. Peek Calendar skal være litt i samme gate.

LES OGSÅ: Google Kalender lander på iPhone

Dyr

Timepage koster dessuten 49 kroner, hvilket er relativt mye til en kalender-app å være. Nå Microsoft-eide Sunrise, er på sin side helt gratis, og har også en lekker design, men har for eksempel flere kalendervisningstyper og integrasjon med Facebook-kalenderen. Den har også værvarsel innebygd.

Ser det imidlertid fristende ut med en Moleskine-kalender, finner du appen her:
Moleskine Timepage (App Store, 49 kroner)

LES TIPS: Slik får du ukenummer på iPhone-kalenderen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer