Motorola går definitivt over til Windows

- Microsoft og Motorola har formelt bekreftet en vidtrekkende allianse for Windows-baserte mobiltelefoner.

Publisert
Sist oppdatert

Kunngjøringen om en vidtrekkende allianse mellom Microsoft og Motorola er ventet i dag eller i morgen, ifølge Wall Street Journal og Associated Press. Dermed bekreftes gjennombruddet for Microsofts mobilteknologi som ble antydet etter lekkasjene for ti dager siden om den Windows-baserte Motorola-modellen MPX200 som skal selges til Orange-abonnenter i Europa. For to uker siden solgte Motorola sin eierandel i det konkurrerende operativsystemet Symbian til Nokia.

Motorola har sendt ut en pressemelding om MPX200 der det heter at de vil samarbeide med Microsoft om en rekke mobiltelefoner og trådløst kommuniserende Pocket PC-modeller beregnet på brukere som ønsker å ha lettvint tilgang til Internett døgnet rundt, uansett hvor de måtte befinne seg. Det heter videre at selskapene vil samarbeide innen markedsføring og utvikling. Motorola-modellen MPX200 vil komme på markedet i USA i fjerde kvartal, som et tilbud til abonnentene til AT&T Wireless Services. Den vil også selges i Hongkong gjennom operatøren Telecom Service Network.

Klikk her for å se flere bilder av telefonenEn Gartner-analytiker som har fått demonstrert apparatet, sier det er absolutt bedre enn det han har sett tidligere av Windows-baserte mobiltelefoner, både i ytelse og design. På den andre siden er markedet for slike avanserte telefoner foreløpig forholdsvis begrenset, med antatt salg på 10 millioner av 450 millioner mobiltelefoner i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer