Motorola T720

Denne mobilen er blant de rimeligere med fargeskjerm, og den er full av gode funksjoner. Den har likevel en del mangler.

Publisert
Motorola T720
Motorola T720

Med ganske liten fanfare annonserte Motorola sin første mobiltelefon med fargeskjerm – og vi ble ganske overrasket da det viste seg at det ikke er noen dyr proffmodell, men en stilig og rimelig priset telefon, med en veiledende pris på 2.900 kroner.

T720, som telefonen heter, har en klapputforming, som betyr at du må åpne den før du kan bruke den. Det i seg selv kan være noe problematisk for Motorola – denne type telefoner har aldri slått spesielt bra an i Europa.

Uansett, førsteinntrykket er at det er en svært stilig telefon, med behagelig sølvfarge og et lite monokrom display på utsiden som viser dekning, batteristatus, dato og klokke. Ringer telefonen, viser displayet også hvilket nummer samtalen kommer fra. Et lite grønt lys blinker for å informere oss om at alt er i orden.

Godt med funksjoner

I det vi åpner telefonen, åpenbarer en stor fargeskjerm seg. Den har en oppløsning på 120x160 punkter og støtter 4096 farger. Den kan altså sammenlignes med skjermene på de nye Nokia-telefonene, og kvaliteten på bildet er omtrent på samme nivå. Motorolas skjerm er kanskje litt mindre skarp, men den fungerer i alle fall bra både ute og inne. Generelt sett synes vi skjermen er god.

Tastaturet er ingenting spektakulært - knappene er ganske flate, men fungerer som de skal. Telefonen har en fireveis navigasjonsknapp, samt tre knapper for å styre menyene.

Når du åpner telefonen, ser du fire hovedvalg på skjermen: meldinger, kalender, oversikt over samtaler og telefonbok. Disse funksjonene aktiveres ved å trykke på tilsvarende tast på navigasjonsknappen. For å nå de mer avanserte funksjoner, må du trykke på menyknappen, og først da kommer du til hovedmenyen. Valgene der inkluderer mediasenter (der du får oversikt over bilder og ringetoner), spill, talenotater, snarveier, kalkulator, innstillinger, chat og web-tilgang.

Motorola T720
Motorola T720

Menyene er enkle å betjene, og er virkelig et steg fremover for Motorola.

Brukervennligheten er fremdeles ikke på Nokia-nivå, men de nærmer seg. Vi liker at du kan endre menyenes utseende og reorganisere ikonenes plassering i stor grad. Du kan også fjerne ikonene fullstendig hvis du foretrekker tekstbasert navigasjon.

Når det gjelder selve funksjonaliteten, så er den ganske omfattende. Støtte for Java lar deg laste ned spill og programmer, du kan høre på polyfoniske ringelyder, sende og motta e-post, og telefonen har GPRS, EMS, utsiktbare deksler, stemmeaktivering og dual band. Det den ikke har, er MMS – noe som er ganske synd den gode skjermen tatt i betraktning.

Praktisk bruk

Vi har allerede nevnt at vi er fornøyd med skjermen og utseendet på telefonen. Menyene er også som sagt temmelig bra, men det som irriterer er at de er ikke spesielt responsive. Telefonen er rett og slett treg, spesielt ved åpning av meldingsinnboksen eller oversikten over samtaler. Du får heller ikke beskjed når den holder på å utføre en oppgave – det er fort gjort å tro at telefonen ikke har reagert på tastetrykk, mens den egentlig jobber.

De polyfoniske ringetonene er heller ikke blant de beste – lydkvaliteten er merkbart dårligere enn hos de nye Nokia-telefonene, og dessuten er volumnivået lavt.

Motorola T720
Motorola T720

Det som også plager oss litt er at telefonen ikke føles helt solid. Det skyldes nok at det tross alt er snakk om en rimelig telefon, og Motorola har nok ikke brukt de edleste materialene i produksjonen.

Java-spillene som følger med er dessverre bare begrensede versjoner. Klassikerne Tetris, Breakout samt motorsykkelspillet Moto GP er underholdende, men fullversjoner må lastes ned separat.

Batterilevetiden er ikke verdens beste, og begrenser seg til 170 timer. Telefonen er imidlertid liten og hendig, den veier 105 gram – litt mer enn de minste telefonene på markedet.

Konklusjon

Vi synes at Motorola T720 er et skritt i riktig retning for produsenten. Ideen med å lansere en rimelig fargemobil først er god, og vil forhåpentligvis bli etterfulgt av en mer profesjonell modell etter hvert. Hadde bare T720 hatt støtte for MMS, litt kjappere menyer og bedre lyd, hadde vi anbefalt den uten forbehold til alle som er ute etter et alternativ til Nokia/Sony Ericsson. Dessverre har den de nevnte manglene, så vi foreslår at du prøver telefonen ut først, før du bestemmer deg.

Klikk her for å finne din nye mobiltelefon!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer