Motorolas første Google-telefon

Kommer neppe til Norge med det første. Dette må du vite.

Slik ser den nye Google-telefonen, Moto X, ut. Den er den første smarttelefonen som er produsert i USA på mange år. Foto: Motorola
Slik ser den nye Google-telefonen, Moto X, ut. Den er den første smarttelefonen som er produsert i USA på mange år. Foto: Motorola Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 ble det kjent at Google skulle kjøpe opp Motorola, og siden den gang har mobilbransjen ventet i spenning på hva slags frukter det nye partnerskapet skulle bringe.

Nå har vi endelig kommet dit, og i går lettet Motorola på sløret for deres nye flaggskip, Moto X - selskapet første ordentlige Google-telefonen.

Moto X er ikke utstyrt med det heftigste av maskinvare sammenliknet med de nyeste toppmodellene, men det er visst heller ikke meningen, skal vi tro Motorolas pr-snakk.

Selskapet sier at de har fokusert på brukeropplevelsen fremfor noe som ser bra ut på papiret, ifølge Slashgear. Det er en tankegang flere mobilprodusenter burde følge, men det gjenstår å se hva det faktisk innebærer.

BUET PÅ BAKSIDEN: Moto X er laget for å ligge behagelig i hendene, ifølge Motorola, og har en kurvet bakside. Telefonen er slank, er bare 129,3 x 65,3 x 5,6-10,4 mm og veier 130 gram. Foto: Motorola
BUET PÅ BAKSIDEN: Moto X er laget for å ligge behagelig i hendene, ifølge Motorola, og har en kurvet bakside. Telefonen er slank, er bare 129,3 x 65,3 x 5,6-10,4 mm og veier 130 gram. Foto: Motorola Vis mer

Her er noen av nøkkelspesifikasjonene til Moto X:

 • 4,7-tommers AMOLED-skjerm med 720p-oppløsning (316 ppi)
 • 1,7GHz tokjernet Qualcomm S4 Pro-prosessor og Adreno 320 GPU
 • 2 GB RAM
 • 16GB eller 32GB internminne og to år med 50GB gratis Google Drive-lagringsplass
 • Ikke støtte for minnekort
 • 10,5-megapiksel kamera på baksiden med Clear Pixel-teknologi
 • 2,1-megapiksel kamera på fremsiden
 • 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi med dual band-antenner
 • Bluetooth 4.0 LE, LTE, NFC, GPS, AGPS, aGPS, sGPS, eCompass, GLONASS
 • Android 4.2.2 Jelly Bean
 • 2.200mAh batteri (opptil 24 timer batteritid, opptil 13 timer samtaletid)

Les også: Slik fungerer Android 4.3

Hører alltid etter

DESIGN: Telefonen har en 4,7" skjerm og kommer i et robust plastmateriale.
DESIGN: Telefonen har en 4,7" skjerm og kommer i et robust plastmateriale. Vis mer


Blant annet skal Moto X kunne styres kun ved hjelp av tale. Motorola kaller det selv «Touchless Control». Telefonen er i permanent lyttemodus ved at den har tre mikrofoner som alltid er på.

Funksjonen aktiveres med kommandoen «OK Google now», og man kan for eksempel sette alarmer, få veibeskrivelser, høre værvarselet, sende meldinger eller ringe på denne måten.

Les også: HTC – 4,3 tommer er nå "mini"!

Moto X responderer imidlertid ikke bare på tale, men også bevegelse. Blant annet gjør sensorer på kameraet at det kan aktiveres bare ved at man vrir to ganger på håndleddet. For at det skal gå enda raskere går utløserknappen av når man trykker hvor som helst på skjermen.

En funksjon kalt «Active Display» bruker telefonens sensorer til å vise når telefonen har blitt plukket opp, og vil deretter automatisk vise klokkeslett og det nyeste varselet på en liten del av skjermen uten at man trenger å trykke på noe selv - noe veldig mange gjør ofte i løpet av en dag.

DESIGN DIN EGEN TELEFON: Det skal være mulig å velge mellom over 2.000 ulike fargekombinasjon, ifølge Motorola. I første omgang får kun amerikanske AT&T-kunder muligheten til dette. Foto: Motorola
DESIGN DIN EGEN TELEFON: Det skal være mulig å velge mellom over 2.000 ulike fargekombinasjon, ifølge Motorola. I første omgang får kun amerikanske AT&T-kunder muligheten til dette. Foto: Motorola Vis mer


At telefonen kan reagere på hva du sier og gjør til enhver tid reiser spørsmål om både personvern og batteribruk. Hva gjelder sistnevnte lover selskapet at alle funksjoner er batterivennlige.

Pimp din telefon

Motorola satser også kortene sine på «customisation». Det er mulig å få skreddersydd Moto X til å se ut nesten akkurat som man vil.

Ved bestilling skal man kunne velge mellom to forskjellige frontdeksler, 18 forskjellige bakdeksler og sju øvrige farger på kamera, av/på-knapp og volumkontroller.

Neppe til Norge

Hvis du skulle være interessert i å gå til anskaffelse av Moto X, må vi dessverre skuffe deg - ihvertfall foreløpig. Motorola har tilsynelatende ingen planer om å lansere telefonen i Norge. Først ut er USA, Canada og Latin-Amerika.

Selskapet sier imidlertid til Pocket-lint at «det kommer andre telefoner til Europa», men vil ikke si noe mer enn at de er «kule og spennende».

Telefonen kommer til å koste mellom 299 og 600 dollar over atlanteren, altså mellom 1.800 og 3.500 kroner direkte omregnet, og kommer i salg i månedsskiftet august/september.

Mens vi venter på å høre noe mer om norsk tilgjengelighet, kan du i mellomtiden kose deg med dette kreative diktet om Moto X på Buzzfeed.com.

Les også: Galaxy S3 er amerikanernes nye favorittmobil

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer