Mozilla Firefox 4 for Android

Mobilsurfing til neste nivå?

Firefox 4 for Android er en knallbra nettleser med en god håndfull finesser allerede fra dag én. I tillegg støtter den utvidelser. Foto: Pål Joakim Olsen
Firefox 4 for Android er en knallbra nettleser med en god håndfull finesser allerede fra dag én. I tillegg støtter den utvidelser. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går ble den "offisielle" versjonen av Firefox lansert i Android Market. Nettleseren har vært i betaversjon noen måneder nå, og Mozilla har fjernet feil og finpolert funksjonaliteten slik at Firefox i dag fremstår som en svært attraktiv mobil nettleser.

Det beror på flere ting. For det første støtter også mobilutgaven av Firefox utvidelser, som nok var den største grunnen til at Firefox ble en suksess på PC i utgangspunktet. Foreløpig er det riktignok ikke fryktelig mange utvidelser som er tilgjengelig (de fleste må oppdateres til versjon 4 først), men det finnes allerede noen godbiter.

Her er noen eksempler:

Tapsure - En typisk utvidelse du ikke har tenkt på at du trengte før du begynner å bruke den. Passordfelter har nemlig alltid vært en liten irritasjon på mobiltelefon, og i hvert fall for undertegnedes del, er det ofte det sniker seg inn en feil når man prøver å være litt rask.

Med Tapsure kan du lagre passordet i nettleseren, men i stedet for at det bare fylles ut automatisk når du skal logge inn, må du "tappe" et sikkerhetsmønster slik at passordet automatisk blir fylt inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer