Test av Sony Xperia XA2

Mye bra mobil for pengene

Sony Xperia XA2 har mange gode egenskaper som gjør den til et bra valg for deg som synes toppmodellene blir altfor dyre.

FIN MOBIL: Sony Xperia XA2 er en fin mellomklassemobil som duger godt til det aller meste. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FIN MOBIL: Sony Xperia XA2 er en fin mellomklassemobil som duger godt til det aller meste. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har testet en rekke mobiler i mellomklassen den siste tiden. Det er ikke uten grunn; disse modellene byr på alt den jevne bruker trenger og vel så det, til en pris som ligger flere tusenlapper under toppmodellene.

Ny og bedre design

Denne gangen har turen kommet til Sonys nye mellomklassemodell Xperia XA2. Denne modellen har en design som er litt mer avrundet enn vi har vært vant til fra Sony de siste årene, og for første gang har selskapet lagt hjem-knappen med fingeravtrykkleser på baksiden av mobilen.

Det er likevel en centimeter bred kant øverst og nederst, mens skjermen går nesten helt ut til kanten på hver side.

Selve rammen er av metall, mens baksiden er av plast med metallfinish. Mobilen har en tykkelse på 9,7 mm, og framstår dermed ikke som noen sylfide - men heller ikke som noen gastric bypass-kandidat. Vekta er 171 gram. Den kommer i fire forskjellige farger, sølv, svart, blå og rosa. Merk at den ikke tåler vann, slik for eksempel Samsung Galaxy A8.

Telefonen er etter vår mening vesentlig bedre å holde enn de mer kantete modellene fra Sony, så vi forventer at denne nye designen er noe vi kommer til å se på flere modeller fra mobilprodusenten i tiden som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer