Knust skjerm

Mye sterkere glass på vei til nye mobiler

Storprodusent leverer allerede til Apple og Samsung.

UHELDIG: Mange av oss har opplevd dette. Da er det en trøst at det allerede i høst trolig kommer mobiler som tåler mer. Foto: Maxim Krivonos/ Shutterstock/ NTB scanpix
UHELDIG: Mange av oss har opplevd dette. Da er det en trøst at det allerede i høst trolig kommer mobiler som tåler mer. Foto: Maxim Krivonos/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd å få knust glasset på mobilen din? Da vil du kanskje ønske deg en som tåler litt mer når du skal kjøpe ny.

Snart kan du bli bønnhørt. For produsenten Corning har allerede begynt å produsere en helt ny type glass som tåler mer enn de som sitter på dagens mobiltelefoner, melder Bloomberg News.

IKKE UKNUSELIG: Samsungs nåværende toppmodelle Galaxy S9+ tåler mye, men oppfølgeren som er ventet til høsten, kan komme til å tåle en gode del mer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
IKKE UKNUSELIG: Samsungs nåværende toppmodelle Galaxy S9+ tåler mye, men oppfølgeren som er ventet til høsten, kan komme til å tåle en gode del mer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- Kan komme til høsten

Corning har i mange år vært markedsleder når det gjelder glass til mobilskjermer, og leverer i dag glass både til Apple, Samsung, LG, Huawei og flere andre.

Både Apple og Samsung er ventet å komme med nye telefoner i løpet av høsten.

Sistnevnte har bekreftet at de vil lansere nye modeller allerede i august.

Det er likevel ikke sikkert at glasset vil dukke opp på disse modellene.

Men Bloomberg mener det er sannsynlig, siden leveransen av det nye glasset allerede er i gang.

- Tåler 15 fall i gjennomsnitt

Det nye skjermglasset har fått navnet Gorilla Glass 6, og skal tåle hele 15 fall i bakken i gjennomsnitt.

Dagens utgave av Cornings Gorilla Glass tåler til sammenligning bare 11 fall i gjennomsnitt før skjermen sprekker.

Dette er likevel bare teoretiske verdier.

Om glasset sprekker, og hvor store skadene blir, avhenger av fallhøyde, fallvinkel og andre faktorer.

Mer utsatt med glass på baksiden

Cornings Gorilla Glass ble første gang brukt på Apples første iPhone i 2007, og har siden vært å finne på en rekke modeller fra mange produsenter.

De siste årene har mobilprodusentene også begynt å bruke glass på baksiden av telefonen for å gjøre det lettere med trådløs opplading.

Dette har dessverre gjort telefonene enda mer utsatt ved fall og slag enn tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer