Én av fire har batteriangst

Undersøkelse viser at kvinner er mer redde enn menn for å gå tom for strøm.

ANGST? I en fersk undersøkelse oppgir nesten én av tre kvinner at de er redde for å gå tomme for strøm på telefonen. Foto: SCANPIX
ANGST? I en fersk undersøkelse oppgir nesten én av tre kvinner at de er redde for å gå tomme for strøm på telefonen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om 55 prosent svarer at de er svært eller ganske fornøyde med batteritiden på telefonen sin, svarer én av fire at de er redde for å gå tom for strøm på telefonen i ferien, i følge en fersk undersøkelse Norstat har utført for Samsung.

Men tallene er vidt forskjellige blant kvinner og menn – mens 19 prosent av den mannlige delen av panelet har batteriangst, er det tilsvarende tallet for kvinner hele 30 prosent.

Og – det er de under 30 år som er mest opptatt av batteriet. Hele 40 prosent er redde for å gå tom for strøm, mot bare 16 prosent blant de over 50.

Redd for å gå tom? Vi har testet nødladere

GPS brukes lite

De 1.015 intervjuobjektene ble også spurt om hva de brukte telefonen mest og minst til i ferien. Her kommer det frem at GPS-funksjonen var minst populær av alternativene, der over halvparten av de spurte rangerer denne på sisteplass, bak både ringing, SMS, sosiale medier og fotografering.

Flest førsteplasser fikk sosiale medier, der 34 prosent av de spurte mener det er det de bruker telefonen mest til på ferie. Det var imidlertid mange av de spurte som rangerte dette valget dårlig også, og gjennomsnittlig plassering (1-5 der 1 er best) endte derfor opp på 2,9. Blant de yngre brukerne, i aldersgruppen under 30 år, er det imidlertid det telefonen brukes mest til i ferien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer