N-Gage QD

Nokia gir seg ikke, og fører N-Gage-plattformen videre med en ny utgave av spillmobilen. Her er det flere velkomne nyheter, men noen funksjoner er tatt vekk. Hva er så det totale inntrykket?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at N-Gage floppet. Selv om konseptet var interessant og tankegangen spennende, gjorde Nokia en del grunnleggende feil: Det var komplisert å bytte spill, upraktisk å snakke i telefonen og skjermen hadde et lite gjennomtenkt format. Selv om N-Gage fremdeles er en enhet med uvanlig mye funksjonalitet, trengte den virkelig en overhaling.

Og Nokia hørte på kritikerne, og designet en ny modell, en versjon av N-Gage som fikser mange av de kritiske feilene. Det presiseres at QD ikke er en erstatning eller oppfølger, gamle N-Gage er tross alt fortsatt i salg, men heller et tillegg til serien.

Nytt utseende

Det første vi ser er at N-Gage QD er mindre, lettere og mer håndterlig enn den første utgaven. Designen er også endret noe, og vi mener at den ser absolutt penere ut. Men utformingen er fremdeles lik. På venstre siden av skjermen har Nokia plassert en fireveis d-pad og en OK-knapp, samt et par andre funksjonsknapper som aktiverer menyen og svarer på samtaler. Til høyre for skjermen er hele tastaturet plassert, fremdeles med uthevede 5- og 7-taster for bruk i spill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer