Slå av automatisk lyd på Facebook

Nå begynner Facebook-videoer å spille automatisk – med lyd

Heldigvis er det lett å skru det av.

MED LYD: Snart vil Facebook gjøre det slik at videoer i nyhetsfeeden spilles automatisk – med lyd. Foto: Pål Joakim Pollen
MED LYD: Snart vil Facebook gjøre det slik at videoer i nyhetsfeeden spilles automatisk – med lyd. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Vi konsumerer nettvideo som aldri før, og i et intervju med Buzzfeed i fjor, spådde Facebook-sjef Mark Zuckerberg at det primært ville være videoinnhold folk delte på Facebook i løpet av fem år.

Facebook satser derfor tungt på video, som da de introdusere muligheten for livestrømming på denne tiden i fjor.

Auto-avspilling – med lyd

Det er nesten tre år siden Facebook gjorde det slik at videoer i nyhetsstrømmen begynte å spille automatisk.

Det har de fleste blitt vant med, men til nå har man vært nødt til å trykke på videoen for å høre lyden fra den. Direkte i nyhetsstrømmen blir videoer vist uten lyd.

KOMMER: Snart vil videoer starte automatisk, med lyd, i nyhetsstrømmen på Facebook. Foto: Facebook
KOMMER: Snart vil videoer starte automatisk, med lyd, i nyhetsstrømmen på Facebook. Foto: Facebook Vis mer

Her kommer det veldig snart en endring. I et blogginnlegg forteller Facebook at de har testet ut slike videoer med lyd på utvalgte brukere, og at det nå gradvis vil bli rullet ut til alle.

Kan slås av

Synes du dette høres ut som en svært dårlig idé, er dette heldigvis noe som lar seg slå av. Ved å trykke på menyknappen i Facebook-appen og bla seg ned til appinnstillinger, vil det komme et valg der som lar deg slå av automatisk lyd på videoer.

Verdt å merke seg er også at Facebook vil respektere det dersom du har telefonen på stillemodus og da spille videoer uten lyd som før. Ifølge The Verge vil det heller ikke auto-spilles lyd dersom du hører på musikk fra før.

Flere videonyheter

I tillegg til automatisk lyd i nyhetsstrømmen, har Facebook flere videonyheter på vei.

I ET VINDU: Videoer kan minimeres slik at de spilles i et lite vindu mens du skroller videre i nyhetsstrømmen. Foto: Facebook
I ET VINDU: Videoer kan minimeres slik at de spilles i et lite vindu mens du skroller videre i nyhetsstrømmen. Foto: Facebook Vis mer

En av dem er at vertikale videoer (altså der man filmer med telefonen på høykant) vil få større plass når du ser dem i nyhetsstrømmen.

Dessuten vil du kunne dra en video til ett av hjørnene på skjermen for å se den i minimert form.

Da kan du fortsette å skrolle nedover i nyhetsstrømmen mens videoen spilles i et lite vindu. Android-brukere kan dessuten bytte over til en annen app eller hoppe til hjemskjermen og la videoen fortsette å spille, på samme måte som med YouTube-appen.Egne video-apper er dessuten på vei både til Apple TV, Amazon Fire TV, Samsungs smart-TV-er og flere andre. Der kan du se videoer postet av venner og sider du følger, live-sendinger fra hele verden og mer til.

LES OGSÅ:
Nå stjeler Facebook nok en funksjon fra Snapchat
Slik fjerner du de mest irriterende folka fra Facebook-feeden
10 kjekke tips til deg som bruker Facebook Messenger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer