Google Fast Pair:

Nå blir det enda enklere å koble til trådløse ørepropper

Du blir automatisk koblet til på alle Android-enhetene dine.

ENKELT: Enheter som støtter Googles Fast Pair-funksjon kan pares like enkelt med Android-telefonen som Airpods gjør med iPhone. Foto: Google
ENKELT: Enheter som støtter Googles Fast Pair-funksjon kan pares like enkelt med Android-telefonen som Airpods gjør med iPhone. Foto: Google Vis mer
Publisert

En av tingene som imponerte oss mest da vi testet Apple Airpods var hvor enkelt det var å pare de trådløse øreproppene til en iPhone. Så fort de var slått på (i praksis: tatt ut av etuiet), spratt det opp et vindu på telefonen som spurte om vi ville pare dem, og vips, så var det bare å putte dem i ørene.

Ville man så spille musikk fra Mac-en senere, sørget iCloud for at øreproppene automatisk var paret med den også.

Like enkelt fra Google

Google har laget en lignende løsning, som kalles Fast Pair. Også her er det bare å slå på enheten (og eventuelt sette den i paringsmodus), og har du den i nærheten av telefonen, spretter det opp et varsel du kan trykke på for å gjennomføre paringen.

Med andre ord trenger du ikke å gå inn i Bluetooth-menyen i det hele tatt, og dersom enheten har en tilhørende app, får du også tilbud om å laste den ned.

Automatisk oppkobling

Nå har Google oppdatert Fast Pair med en ny funksjon – har du paret en hodetelefon/høyttaler med én enhet, blir den også automatisk paret med alle andre Android-enheter du er logget inn med samme Google-konto på, enten det dreier seg om et nettbrett eller en mobiltelefon.

Kravet er at de kjører Android 6.0 eller nyere. I 2019 kommer også støtte for Chromebook-maskiner.

Ikke så mange foreløpig

Ifølge Android-utviklerbloggen jobber Google med «dusinvis» av produsenter for å støtte fast pair.

Foreløpig er det dog ganske få produkter som støtter funksjonen. Her er listen:

  • Bose Quietcomfort 35 II
  • Libratone Q Adapt on-ear
  • Jaybird Tarah wireless sport
  • Plantronics Voyager 8200
  • Google Pixel buds

Men flere skal det altså bli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer