Chilimobil endrer prisene

Nå blir fri data dyrere

Men Chilimobil fjerner samtidig en begrensning.

SKRUR OPP PRISEN: Chilimobils Fri Data består, men prisen går opp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SKRUR OPP PRISEN: Chilimobils Fri Data består, men prisen går opp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I slutten av forrige måned konkluderte Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) med at Chilimobils fri data-abonnement bryter med regelverket om nettnøytralitet, Mobiloperatøren varslet den gang at abonnementet vil bestå, men at det vil komme endringer.

Det har tid, men denne uken la Chilimobil frem de nye detaljene.

Skrur opp prisen

Som kjent består fri data-abonnementet, men Chilimobil har valgt å øke prisen fra 399 til 499 kroner i måneden. Samtidig fjernes grensen på 1000 gigabyte, men operatøren krever at kundene må åpne manuelt for mer data når de har brukt mer enn 5 GB på én dag. Dette ved å sende en tekstmelding til Chili, og så får man tilgang til 3 GB ekstra med mobildata.

«Når forbruket ditt i løpet av én dag når 5 GB, må du sende en sms for å få nye 3 GB. Det kan du gjøre så mange ganger du vil uten at det koster deg noe, og er for å sikre oss at dette er personlig bruk, og for eksempel ikke settes i et modem. Ved midnatt nullstilles alt igjen», skriver Chilimobil på Facebook.

Mobiloperatøren åpner også for at kundene kan dele mobildataen med egne enheter, i tillegg til at datagrensen i EU og EØS økes fra 12 til 19 GB i måneden.

Introduserer nytt abonnement

Foruten endringer til fri data-abonnementet, introduserer Chilimobil et nytt abonnement med 25 GB mobildata til 399 kroner i måneden. Det inkluderer fri SMS/MMS/tale, surfing i EU og EØS samt datarulling.

Til sammenlikning får man 15 GB hos Ice og Komplett Mobil og 10 GB hos Saga Mobil, som viser at Chilimobils alternativ er ganske konkurransedyktig.

I en kommentar til Tek.no sier Lars Ryan Mill i Chilimobil, at de ønsker å fortsette å være den mest attraktive tilbyderen av mobildata.

– Og at vi kan gi norske forbrukere et tilbud som er tilpasset samfunnets moderne mobilbruk, sier han til nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer