Chilimobil endrer prisene

Nå blir fri data dyrere

Men Chilimobil fjerner samtidig en begrensning.

SKRUR OPP PRISEN: Chilimobils Fri Data består, men prisen går opp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SKRUR OPP PRISEN: Chilimobils Fri Data består, men prisen går opp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I slutten av forrige måned konkluderte Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) med at Chilimobils fri data-abonnement bryter med regelverket om nettnøytralitet, Mobiloperatøren varslet den gang at abonnementet vil bestå, men at det vil komme endringer.

Det har tid, men denne uken la Chilimobil frem de nye detaljene.

Skrur opp prisen

Som kjent består fri data-abonnementet, men Chilimobil har valgt å øke prisen fra 399 til 499 kroner i måneden. Samtidig fjernes grensen på 1000 gigabyte, men operatøren krever at kundene må åpne manuelt for mer data når de har brukt mer enn 5 GB på én dag. Dette ved å sende en tekstmelding til Chili, og så får man tilgang til 3 GB ekstra med mobildata.

«Når forbruket ditt i løpet av én dag når 5 GB, må du sende en sms for å få nye 3 GB. Det kan du gjøre så mange ganger du vil uten at det koster deg noe, og er for å sikre oss at dette er personlig bruk, og for eksempel ikke settes i et modem. Ved midnatt nullstilles alt igjen», skriver Chilimobil på Facebook.

Mobiloperatøren åpner også for at kundene kan dele mobildataen med egne enheter, i tillegg til at datagrensen i EU og EØS økes fra 12 til 19 GB i måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer