WWDC 2022

Nå blir iPhone-en din ny

Ny versjon av iOS på vei, men hva mer ryktes Apple å lansere?

RETT RUNDT HJØRNET: Snart kommer Apple med ny versjon av operativsystemet til iPhone. Foto: Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Shutterstock/NTB
RETT RUNDT HJØRNET: Snart kommer Apple med ny versjon av operativsystemet til iPhone. Foto: Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 2. pinsedag her til lands, går Apples årlige utviklerkonferanse, Worldwide Developer Conference (WWDC), av stabelen. Konferansen åpnes av en såkalt «keynote», hvor selskapet skal annonsere oppdateringer og nye produkter.

Siden WWDC er en utviklerkonferanse, er det stort fokus på myke nyheter. Hvert år viser Apple frem den neste store versjonen av iOS. Nå er det iOS 16 som venter.

Bloomberg-journalist, og Apple-kjenner, Mark Gurman, hevder iOS 16 vil være en «ganske betydelig oppgradering».

- Den vil være fullspekket av endringer på tvers av operativsystemet, inkludert oppdateringer til varsler, iPad-multitasking, og Meldinger- og Helse-apper. Overhalingen tar også for seg en del av grensesnittet som ofte blir glemt: låseskjermen, skriver Gurman.

Kan avsløre iPhone 14-nyhet

Journalisten hevder Apple kommer med forbedringer til låseskjermen som blant annet bakgrunnsbilder med widget-lignende egenskaper.

- Jeg blir også fortalt at iOS 16 vil komme med fremtidig støtte for en alltid-på-låseskjerm, skriver han.

Ifølge Gurmans kilder kommer dette til å være en eksklusiv nyhet i iPhone 14 Pro og 14 Pro Max-modellene, som er ventet lansert til høsten. Dette er en funksjon vi kjenner fra både Apple Watch og mange Android-toppmodeller som gjør at man kan se klokka, dato og varsler uten å vekke skjermen.

Når det gjelder nyhetene i Meldinger-appen, skal dette være snakk om noen nye sosiale funksjoner med forbedringer til lydmeldinger. Helse-appen forventes å få utvidet søvnsporingsfunksjonalitet samt medisin-administrering.

Mer programvare

Samtidig med iOS 16 slippes også nye versjoner av watchOS, macOS og tvOS. Det er lite rykter rundt hva som blir nytt her.

Apples smartklokke får vanligvis et knippe nye helserelaterte funksjoner samt nye urskiver. Bloomberg-journalisten sier vi kan vente oss betydelige forbedringer knyttet til den daglige bruken og navigasjon i tillegg til endringer rundt urskiver og introduksjonen av en ny lavstrømsmodus.

Nye Mac-er

I anledning ny versjon av macOS ryktes det at en ny og kraftigere M2-brikke er rett rundt hjørnet, ett og et halvt år etter at M1 debuterte.

Det betyr at nye Mac-er kan være på vei. MacBook Air er moden for oppgradering. Apple har dessuten lovet å introdusere en Mac Pro med egen M-brikke.

VR-briller?

Det har lenge gått rykter om at Apple skal lansere VR/AR-briller. Apples styre skal nylig ha fått teste det ut, noe som ifølge The Verge historisk sett pleier å skje kort tid før det vises frem til forbrukere.

Om selskapet ikke gjør en fullstendig fremvisning av produktet, kan de i det minste by på en sniktitt, tror kjennere. Noen mener Apple allerede har gjort det i et bilde til arrangementet, mener The Verge. Se selv:

HINT: Folk er glade i å spekulere rundt Apple. Hinter selskapet til sine kommende VR-briller? Foto: Apple
HINT: Folk er glade i å spekulere rundt Apple. Hinter selskapet til sine kommende VR-briller? Foto: Apple Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer