WWDC 2022

Nå blir iPhone-en din ny

Ny versjon av iOS på vei, men hva mer ryktes Apple å lansere?

RETT RUNDT HJØRNET: Snart kommer Apple med ny versjon av operativsystemet til iPhone. Foto: Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Shutterstock/NTB
RETT RUNDT HJØRNET: Snart kommer Apple med ny versjon av operativsystemet til iPhone. Foto: Lorenzo Di Cola/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 2. pinsedag her til lands, går Apples årlige utviklerkonferanse, Worldwide Developer Conference (WWDC), av stabelen. Konferansen åpnes av en såkalt «keynote», hvor selskapet skal annonsere oppdateringer og nye produkter.

Siden WWDC er en utviklerkonferanse, er det stort fokus på myke nyheter. Hvert år viser Apple frem den neste store versjonen av iOS. Nå er det iOS 16 som venter.

Bloomberg-journalist, og Apple-kjenner, Mark Gurman, hevder iOS 16 vil være en «ganske betydelig oppgradering».

- Den vil være fullspekket av endringer på tvers av operativsystemet, inkludert oppdateringer til varsler, iPad-multitasking, og Meldinger- og Helse-apper. Overhalingen tar også for seg en del av grensesnittet som ofte blir glemt: låseskjermen, skriver Gurman.

Kan avsløre iPhone 14-nyhet

Journalisten hevder Apple kommer med forbedringer til låseskjermen som blant annet bakgrunnsbilder med widget-lignende egenskaper.

- Jeg blir også fortalt at iOS 16 vil komme med fremtidig støtte for en alltid-på-låseskjerm, skriver han.

Ifølge Gurmans kilder kommer dette til å være en eksklusiv nyhet i iPhone 14 Pro og 14 Pro Max-modellene, som er ventet lansert til høsten. Dette er en funksjon vi kjenner fra både Apple Watch og mange Android-toppmodeller som gjør at man kan se klokka, dato og varsler uten å vekke skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer