Googles Assistant, Amazons Alexa – og Apples Siri

Nå bør Google og Amazon få ut finger'n

KOMMENTAR: Apples HomePod kan utfordre de etablerte aktørene, og flere konkurrenter venter i kulissene. Men hvem erobrer verden først?

KAPPLØP: Amazon og Google har et forsprang, men snart kommer smarthøyttalere med stemmeassistent fra både Apple og Microsoft. Vil Alexa og Assistant lære seg nok språk til å holde unna Siri og Cortana, og vil de klare det i tide? Bilde fra Google I/O 2017. Foto: Eric Risberg / TT / NTB Scanpix
KAPPLØP: Amazon og Google har et forsprang, men snart kommer smarthøyttalere med stemmeassistent fra både Apple og Microsoft. Vil Alexa og Assistant lære seg nok språk til å holde unna Siri og Cortana, og vil de klare det i tide? Bilde fra Google I/O 2017. Foto: Eric Risberg / TT / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nesten nøyaktig to år siden ble Amazon Echo tilgjengelig i amerikanske butikker. Den stemmestyrte hjemmeassistenten Alexa er kjernen i Echo, som etter hvert har blitt en serie med flere modeller, blant annet Dot, Look og Show.

I november i fjor slapp Google sin Echo-konkurrent – Google Home – med hjemmeassistenten Assistant. Først i USA, men i vår kom den også til Storbritannia. I løpet av sommeren skal den komme til Australia, Canada, Frankrike, Tyskland og Japan.

Med to etablerte produkter på markedet, med såpass store merkenavn i ryggen, skulle man tro at enhver som nå måtte komme til festen, kommer til en tom chipsskål og varm brus.

Men sånn trenger det ikke å bli.

Språkmektig

Mandag annonserte Apple sin ankomst, eller rettere sagt: De annonserte at de kom til å ankomme, med smarthøyttaleren HomePod. Dette var nemlig ikke en lansering, men en sniktitt.

HomePod skal komme til USA i desember, og flere land i løpet av 2018. Om Norge er blant landene har de ikke sagt noe om.

I HomePod er det stemmeassistenten Siri som er sjefen. Hun er også grunnen til at Amazon og Google bør være på vakt, og årsaken er enkel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.