Googles Assistant, Amazons Alexa – og Apples Siri

Nå bør Google og Amazon få ut finger'n

KOMMENTAR: Apples HomePod kan utfordre de etablerte aktørene, og flere konkurrenter venter i kulissene. Men hvem erobrer verden først?

KAPPLØP: Amazon og Google har et forsprang, men snart kommer smarthøyttalere med stemmeassistent fra både Apple og Microsoft. Vil Alexa og Assistant lære seg nok språk til å holde unna Siri og Cortana, og vil de klare det i tide? Bilde fra Google I/O 2017. Foto: Eric Risberg / TT / NTB Scanpix
KAPPLØP: Amazon og Google har et forsprang, men snart kommer smarthøyttalere med stemmeassistent fra både Apple og Microsoft. Vil Alexa og Assistant lære seg nok språk til å holde unna Siri og Cortana, og vil de klare det i tide? Bilde fra Google I/O 2017. Foto: Eric Risberg / TT / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nesten nøyaktig to år siden ble Amazon Echo tilgjengelig i amerikanske butikker. Den stemmestyrte hjemmeassistenten Alexa er kjernen i Echo, som etter hvert har blitt en serie med flere modeller, blant annet Dot, Look og Show.

I november i fjor slapp Google sin Echo-konkurrent – Google Home – med hjemmeassistenten Assistant. Først i USA, men i vår kom den også til Storbritannia. I løpet av sommeren skal den komme til Australia, Canada, Frankrike, Tyskland og Japan.

Med to etablerte produkter på markedet, med såpass store merkenavn i ryggen, skulle man tro at enhver som nå måtte komme til festen, kommer til en tom chipsskål og varm brus.

Men sånn trenger det ikke å bli.

Språkmektig

Mandag annonserte Apple sin ankomst, eller rettere sagt: De annonserte at de kom til å ankomme, med smarthøyttaleren HomePod. Dette var nemlig ikke en lansering, men en sniktitt.

HomePod skal komme til USA i desember, og flere land i løpet av 2018. Om Norge er blant landene har de ikke sagt noe om.

I HomePod er det stemmeassistenten Siri som er sjefen. Hun er også grunnen til at Amazon og Google bør være på vakt, og årsaken er enkel:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer