Nå er 4G-krigen igang

Forrige uke varslet Netcom utbygging av 4G-nettet. Nå gjør Telenor det samme, og kommer samtidig med et stikk til konkurrenten.

Iphone 5 er en populær telefon, og det er operatørene klar over. Telenor "mobber" Netcom litt fordi de ikke har 4G-støtte til Apples siste modell. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Iphone 5 er en populær telefon, og det er operatørene klar over. Telenor "mobber" Netcom litt fordi de ikke har 4G-støtte til Apples siste modell. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag i forrige uke kunne vi melde at Netcom hadde åpnet sitt 4G-nett for mobilbruk. Innen uken var over kunne man i Oslo, Bergen og Trondheim surfe på mobilen med høyere hastighet enn tidligere.

Telenor har allerede åpnet sitt 4G-nett, det skjedde for et halvt år siden, men Netcoms fremskritt går tydeligvis ikke upåaktet hen.

"Tar" konkurrenten

Mandag sendte nemlig Telenor ut en pressemelding der de sier at flere byer og steder vil få 4G-nett. Noen av byene som nevnes er Kristiansand, Fredrikstad, Larvik og Sandefjord. I pressemeldingen kommer de også med et aldri så lite stikk til sin hovedkonkurrent.

– Så langt er Telenor den eneste mobiloperatøren som har bygget ut 4G med iPhone-dekning i de sentrale delene av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Nesten 30 prosent av Norges befolkning bor innenfor disse byene og det er derfor veldig viktig at kundene med iPhone 5 kan bruke mobilen sin optimalt – ikke minst der de faktisk bor, sier Stein-Erik Vellan, leder for mobil i Telenor.

Var i samme situasjon

Bakgrunnen for det lille stikket er naturligvis Netcoms 4G-åpning forrige uke, hvor de kunne melde at kunder med Apples siste iPhone vil måtte vente en stund til før de får 4G-nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer