iPhone 14

Nå er datoen klar

Apple inviterer til iPhone-lansering 7. september.

HINT: Apple har nettopp sendt ut invitasjoner til høstens iPhone-lansering med slagordet «far out». Noen mener det hinter om nyheter relatert til såkalt astrofotografering, altså det å ta bilder av stjernene. Foto: Apple
HINT: Apple har nettopp sendt ut invitasjoner til høstens iPhone-lansering med slagordet «far out». Noen mener det hinter om nyheter relatert til såkalt astrofotografering, altså det å ta bilder av stjernene. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har invitert til pressekonferanse onsdag 7. september klokka 19 norsk tid.

Her ventes de å lansere årets nye iPhone-modeller i tillegg til ny Apple Watch. Ny iPad og nye AirPods kan også stå på plakaten.

Slik blir iPhone 14

Det er ikke mange dager siden Apple-kjenneren Mark Gurman hevdet at høstens store iPhone-lansering ville finne sted 7. september.

Skal vi tro ryktene som har versert - og de har vært mange - kommer Apple til å lansere fire iPhone 14-modeller, iPhone 14, 14 Pro, 14 Pro Max og en ny iPhone Plus/Max. Det betyr i så fall at iPhone mini skrotes.

Et bilde publisert på det kinesiske nettstedet Weibo hevder å vise «iPhone 14 Plus», ifølge 9to5Mac. Hvorvidt det blir navnet, gjenstår å se. Tidligere har man trodd den vil hete iPhone 14 Max, ikke Plus.

Av bildet å dømme har den to kameraer bak, akkurat som den vanlige iPhone 14-utgaven. Pro-modellene har begge tre kameraer.

AVSLØRT: Dette hevdes å være deksler til de kommende iPhone-modellene. iPhone 14 og iPhone 14 Pro skal være like store, på 6,1 tommer, mens Plus og Max blir 6,7 tommer - i hvert fall om vi skal tro ryktene. Foto: Weibo
AVSLØRT: Dette hevdes å være deksler til de kommende iPhone-modellene. iPhone 14 og iPhone 14 Pro skal være like store, på 6,1 tommer, mens Plus og Max blir 6,7 tommer - i hvert fall om vi skal tro ryktene. Foto: Weibo Vis mer

En annen ting som angivelig skrotes, er «busslomma» på iPhone 14 Pro-modellene. Denne kamerabumpen forsvinner til fordel for tykkere mobil og muligens kamerahull i skjermen, ifølge ryktene.

Samtidig skal frontkameraet bli kraftig oppgradert med autofokus og hovedkameraet skal få et ordentlig pikselløft fra 12 til 48 megapiksler. Dog er trolig bare Pro-utgavene som får bedre hovedkamera.

I tillegg til iPhone, kommer Apple også til å lansere iOS 16. Oppdateringen byr på mange nyheter, inkludert widgeter på låseskjermen.

Dette kommer også

Ifølge ryktene kommer Apple også til å lansere minst én ny smartklokke.

Apple Watch 8 kommer ifølge Bloombergs Mark Gurman til å få temperatursensor, som vil kunne varsle deg når du har feber. Det verserer også rykter om en mer robust utgave av Apple Watch og en oppdatert utgave av billigmodellen Apple Watch SE.

Trolig vil Apple også avduke en ny iPad, trolig en rimeligere modell, samt nye AirPods Pro, som angivelig har støtte for tapsfri lyd.

Om disse ryktene, stemmer får du altså svar på den 7. september. For første gang siden før pandemien vil Apple avholde en fysisk lansering i sitt hovedkvarter Apple Park i Cupertino i California. DinSide vil være til stede på lanseringen for å gi vårt førsteinntrykk av nyhetene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer