Instagram vs. TikTok

Nå er de lei

Instagram stikker nye kjepper i hjulene for «utro» brukere.

I KRIG: Instagram og TikTok kniver om å være folks foretrukne videoapp. Nå ser førstnevnte ut til å gjøre et drastisk grep. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB
I KRIG: Instagram og TikTok kniver om å være folks foretrukne videoapp. Nå ser førstnevnte ut til å gjøre et drastisk grep. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først måtte de deale med Snapchat, men så kom TikTok og gjorde det enda vanskeligere. Instagram kjemper en stadig hardere kamp mot konkurrentene, men er samtidig ikke redde for å ta grep for å holde brukerne i sin verden.

Kardashian-kritikk

Ikke bare kopierer de skamløst funksjonalitet. I seinere tid har de gått så langt som å gjøre videoer delt fra TikTok og andre sosiale medier mindre synlige i nyhetsstrømmen sammenliknet med deres egne «Reels»-videoer.

Da Instagram nylig prøvde å gjøre nyhetsstrømmen mer som TikTok tidligere i sommer, måtte de riktignok gå tilbake på endringene etter massiv kritikk verden over, ikke minst fra some-dronningene Kim Kardashian og Kylie Jenner.

Fjerner lyd

Nå ser det ut til at Instagram misliker at brukerne lager videoer i Reels og laster de opp til TikTok. Nylig oppdaget nemlig The Verge at da de prøvde å laste ned et redigert klipp til iPhone, forsvant lyden fra klippet.

- Det betyr at dersom du ønsker å eksportere opptaket fra Reels for å bruke i en annen app, må du faktisk publisere Reelen først for å kunne lagre lyden, skriver nettstedet.

Så seint som i juli var det mulig å laste ned klippet med lyd og bruke den i en separat app, mener de.

Vi har for ordens skyld prøvd å gjøre det samme, og ender også opp med et eksportert klipp som ikke inneholder noe lyd.

Med vilje?

Løsningen på problemet vil jo selvfølgelig bare være å bruke TikTok i stedet, men ifølge The Verge er den kinesiske appen noe begrenset hva gjelder avansert redigering.

Blant annet er det ikke alle filtre som kan brukes på klipp filmet utenfor TikTok-appen, og du kan heller ikke laste ned klipp som ikke er ferdige eller vannmerket.

- For å komme rundt dette, kan TikTok-brukere gå over til Instagram, som har liknende funksjoner i Reels. Blant annet kan du bruke Instagrams greenscreen-effekt, som er mer fleksibel hva gjelder redigering enn TikToks versjon, og så laste ned det klippet og sende det over til TikTok. Dette trikset brukes av innholdsskapere både som en måte å forbigå TikToks forferdelige redigeringsverktøy og som en måte å bruke videofunksjoner eller filtre som bare er på Instagram. Eller det pleide i hvert fall å være det, skriver The Verge.

The Verge har bedt Instagram om en kommentar, men de har foreløpig ikke svart.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer