Google Assistant i Norge

Nå er Googles smarte assistent på flere telefoner

Sjekk hvilke telefoner som har fått den, og hva du må gjøre for å kunne ta den i bruk.

KLAR: Google Assistant rulles ut til flere gamle og nye Android-telefoner – også i Norge. Men foreløpig kun på engelsk. Foto: Gaute Beckett Holmslet
KLAR: Google Assistant rulles ut til flere gamle og nye Android-telefoner – også i Norge. Men foreløpig kun på engelsk. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

Google Assistant kom innebygget på Pixel, men inntil nylig var det også bare på denne telefonen du kunne få det.

Nå har imidlertid Googles digitale assistent nådd flere norske telefoner – riktignok bare på engelsk, men den kan i alle fall brukes.

Støtten rulles ut i kjent Android-stil, altså gradvis. Assistant-funksjonen kommer som en oppdatering til Google Play-tjenester.

Klar på (minst) to telefoner

En av de første telefonene som fikk Assistant var Nexus 6P. Dette er ingen overraskelse, ettersom det lenge var Nexus-serien som var Googles «egne» telefoner.

Støtten kom med en oppdatering for et par uker siden, og etter at oppdateringen var installert var det bare å endre språk til engelsk, og så var assistenten klar til bruk.

Nå er også Huaweis nye P10 klar, etter en oppdatering som kom nå nylig. Vi har testet på telefonen vi har her i redaksjonen, og Assistant fungerer etter at du endrer språk til engelsk.

Har du språk satt til norsk får du kun tilgang til Skjermsøk, som viser deg relatert informasjon og relaterte apper og handlinger ved å analysere hva som vises på skjermen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer